Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Hermani šokē «agresija un tumsonība» Pujata uzrunā Aglonā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
a.b.
a
Es gan neesmu šokēta par Pujāta runu,jo nekad viņu par normālu neesmu uzskatījusi.
Nu
N
kāpēc mani izbanoja
ilmars
i
Nevajag idealizēt latviešus - pirms kristietības ienākšanas viņi vēl nežēlīgāk šķaidīja viens otram galvas - palasi kaut vai Nameja gredzenu un vēsturiskos aprakstus par senlatviešu cilšu cīņām. Ja nebūtu kristietības, latvieši joprojām sēdētu kokos un ēstu banānus. Piem, polija, lietuva, krievija un citas tautas tieši pateicoties kristietībai saliedējās. Latvieši joprojām nav saliedēti (izņemot pļegurošanu jāņos un dziesmusvētkus) tādēļ ka noliedz kristietību, kā tautas identitātes veidotāju.
zinātājs
z
Tu saki - Pujats kalpo naudas velnam? Redzot viņa askētiskos sadzīves apstākļus, tavs apgalvojums izskatās smieklīgs. V.Em. kardināls Pujats tagad dzīvos ļoti mazā vienistabas dzīvoklītī Pils ielā (pie Sāpju Dievmātes baznīcas), kurš ilgu laiku stāvēja neapdzīvots. Tāpat arī ļoti pieticīgas ir viņa ikdienas maltītes. Bet viņš Latvijā ieņem pašu augstāko garīgo kārtu - kardināla amatu.
.
.
ak, jā - - - Ina, cilvēks un X - ir no vienas IP adreses :-)
.
.
Hermani, tas vēl par maigi teikts, ka Pujats bija agresīvs un neiecietīgs. Viņš vienkārši kalpo naudas un politikas Sātanam. Nabaga večuks.
X
X
Pirms komentēt Pujata teikto,būtu vismaz Bībeli izlasījis, jo paustais liecina,ka tumsonis reliģijas jomā ir pats režisors.
cilvēks
c
Paldies Pujāta k-gam par drosmi bez kompromisiem sludināt Dieva Patiesību! Dieva vārds ir kā abpusēji ass zobens, kas sit pa grēku, okultismu, un nav patīkams nocietinātām sirdīm! Man ir kauns par Hermani, par viņa tumsonību garīgās lietās, par augstprātību', necieņas izrādīšanu un muļķību.
Ina
I
Pujatam ir tiesības paust savu reliģisko pārliecību. To viņam garantē Satversme. Ja režisors uzskata,ka kardināls to darīja agresīvi un histēriski,tad viņa paustās domas par kristietību ir tikpat agresīvas un histēriskas no kristiešu viedokļa.
Grieta
G
To vētru Hermanis katru dienu no jauna jauc un tas ir vēl skumjāk
Sēnala
S
Vētra ūdens glāzē. Būtu smieklīgi, ja nebūtu skumji...
Vai Alvis to runu klausījās?
V
Mums nav nekas pretī, ja cilvēks nodarbojas ar koktēlniecību, stāda kokus, sakopj teritoriju, utt. Bet ja tas tiek darīts, lai popularizētu sektantismu, tad šī ideja ir kā mironis zārkā. Mironis smako, tam nelīdz nekāda ārēja dekorācija. Neder arī nosaukums "Karaļkalns." Cik manāms šī sekta ir sākusi taisīt savu dievnamu. Laikam ar vieglu roku ir izsniegta arī būvatļauja. Vai te nebūtu kas sakāms arī "Latvijas Totalitāro sektu apkarošanas komitejai?" Bet katoļticīgajiem mēs sakām: glabājiet savu ticību Dievam tīru, kādu to sniedz Evaņģēlijs un Baznīcas aprobētās ticības mācības grāmatas, piemēram, arī tas īsais katoliskās mācības izklāsts, kas atrodams jūsu lūgšanu grāmatās "Slavējiet Kungu" un tāpat latgaliskajās grāmatās "Teicit Kungu." Pie vienkāršās un tīrās Kristus Evaņģēlija mācības nejauciet klāt to putru, ko vāra baltu zintnieki, dievturi, Delpers, jogi, astrologi, burvji un visādi māņticīgie un fantazētāji. Kristus Evaņģēlijs ir dots cilvēku pestīšanai un tā ir pārāk nopietna lieta. Glabājiet to kā Dieva dāvanu un neļaujiet nevienam sevi novirzīt no pestīšanas ceļa.
Vai Alvis to runu klausījās?
V
Kādreiz ar pravieša Jeremija muti Dievs teica tā laika cilvēkiem, ka viņi ir izdarījuši divkāršu grēku, proti, viņi ir atstājuši Dievu - "dzīvā ūdens avotu un izrakuši sev akas, cauras akas, kas nesatur sevī ūdeni" (Jer 2,13). Padomājiet! Laikā, kad valsts piedzīvo ekonomiskās grūtības, atrodas visāda kalibra darboņi, kas ar pagāniskiem vai sektantiskiem pasākumiem cenšas torpedēt cilvēkiem arī garīgo dzīvi! Eksperti ir aplēsuši, ka pasaules mērogā katru nedēļu rodas, vidēji ņemot, piecas jaunas sektas. Tā ir kaut kāda pašdarbnieku apsēstība, kurā, domājams, zināma loma ir arī finansiālai interesei. Bet kurš gan prātīgs cilvēks savas dvēseles glābšanu uztic privāta gadījuma cilvēkam? Tas vēlreiz apliecina, cik nepieciešami visai skolu jaunatnei dot normālu kristietības skaidrojumu, balstoties uz Bībeli, kā to dara tradicionālās kristīgās konfesijas.
Vai Alvis to runu klausījās?
V
Ir novērots, ja cilvēki atsvešinās no Dieva un kļūst liberāli, viņi pat neapzinoties ir gatavi pieņemt jebkuru nekristīgu ideju. Lūk, dažādi piemēri: a) Pie Kokneses Daugavā uz salas tiek veidots latviešu tautas "likteņdārzs". Konkursā tika pieņemts tas projekts, ko izstrādājis kāds no Japānas, budistu garīdznieks, proti, pēc budistu idejām, kuras nepazīst ne Dievu, ne Debesu valstību. - -- Bet vai nekristīga ideja ir piemērota kristīgas tautas likteņdārzam? Manuprāt, agri vai vēlu tajā "Budas dārzā" nāksies uzstādīt kārtīgu krustu, tādu kā, pie Ogres svētā Meinarda salā, citādi tur nekāds latviešu tautas "likteņdārzs" nesanāks. b) Savukārt Rūjienas novada vadība plāno 700 vai pat 1000 ha platībā veidot neko citu kā lielu budisma meditācijas centru, jo vajagot apsaimniekot nolaistu teritoriju... Doma apsaimniekot teritoriju ir saprotama, bet kāpēc piesārņot cilvēkiem smadzenes ar budistu meditācijām, kam nav nekāda sakara ar Dievu...? c) Kāds izbijis Saeimas deputāts zem izkārtnes "Starptautiskais miera fonds" koordinē korejiešu izcelsmes sektu, kas pazīstama kā mūniešu kustība... Kā redzam, liberāliem cilvēkiem vienalga ar ko nodarboties, ja tik var nopelnīt. d) Un vēl: tepat Aglonā aiz Egles ezera kāds pašmāju fantazētājs, saspraudis koku stumbeņus ar galotnēm zemē, cenšas par varītēm radīt pats savu reliģisku sektu. Par ko liecina šādi pasākumi? Tie liecina par šo projektu idejisko tukšumu.
SIM
S
Pujāts, nabadziņš, vienkārši ir izkūkojis prātiņu uz vecumu.. Raganu medības viņam tik vēl uz vecumu sarīkot, tad tik būtu šovs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas