Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Hewlett-Packard kukuļošanas lieta neesot KNAB kompetencē

Kompānijas Hewlett-Packard (HP) kukuļošanas lieta, kurā, iespējams, kukuļiem paredzētā nauda uz Krieviju tikusi novirzīta arī caur Latvijas bankām, nav Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kompetencē, norāda KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. Viņš norāda - tas, ka izmantoti banku konti, nav KNAB lauciņš, biroja kompetencē jautājums nonāktu, ja kukuļošanas lietā būtu iesaistītas kādas Latvijas amatpersonas.

Jau ziņots, ka Vācijas varas institūcijas ceturtdien paziņoja - HP kukuļošanas lietā ir deviņas aizdomās turamas personas, kuras kontraktu iegūšanai Krievijā, iespējams, uzpirkušas šīs valsts amatpersonas, kukuļiem paredzēto naudu uz Krieviju novirzot caur Latvijas, Lietuvas un vairāku citu valstu bankām. Trīs no deviņiem cilvēkiem, uz kuriem fokusējas izmeklēšana, esot strādājuši HP struktūrvienībā amatos, kas ļāva viņiem ietekmēt sarunas par personālo datoru piegāžu kontraktiem.

Toties KNAB joprojām turpinās pārbaude par citu starptautisku kukuļošanas skandālu, kas saistīts ar ASV Tieslietu ministrijas izvirzītajām apsūdzībām Vācijas autobūves kompānijai Daimler AG kukuļu maksāšanā desmitiem miljonu ASV dolāru apmērā vismaz 22 ārvalstu, tostarp Latvijas, amatpersonām. Pastāv aizdomas, ka Daimler laika posmā no 2002. līdz 2006.gadam, iespējams, samaksājis Rīgas domes amatpersonām kopumā aptuveni 1,8 miljonus eiro (1,25 miljonus latu), lai nodrošinātu uzņēmuma ražoto autobusu Mercedes-Benz iegādi Rīgas sabiedriskā transporta nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas