Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Hidroloģe: turpina pieaugt lielu palu iespēja

Laika apstākļi jau kopš rudens ir labvēlīgi, lai šajā pavasarī Latvijas upēs būtu lieli pali, un arvien pieaugošā sniega sega un ledus biezums plūdu iespēju palielina, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) hidroloģe Irēna Nikoluškina.

Viņa sacīja, ka pagājušais rudens Latvijā bija lietains un, iestājoties ziemai, ūdens līmeņi upēs bijuši augsti, arī gruntsūdens līmeņi ir augsti. Iepriekšējo reizi tik daudz sniega kā šogad upju baseinos bija tikai 1996.gadā, taču toreiz upju un gruntsūdens līmeņi bija zemāki ziemas sākumā, arī pavasaris toreiz iestājās pakāpeniski un bija sauss, tādēļ var uzskatīt, ka šogad ir sen nepieredzēti apstākļi, kas veicinās palus.

Nikoluškina gan norādīja, ka viens no vissvarīgākajiem faktoriem ir laika apstākļi pavasarī, un pieļāva, ja šogad pavasaris iestāsies pakāpeniski un būs sauss, ledus upēs var iziet, neradot lielus plūdus, taču risks šogad ir augsts.

LVĢMC marta sākumā sagatavos hidroloģisko prognozi, kurā centīsies jau precīzāk noteikt, vai Latvijas upes šopavasar stipri pārplūdīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas