Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Hobsam NATO PA Rīgas sesija atmiņā paliks ar puķu dobi un grāmatu dāvināšanu

Saeima un NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācija saņēmusi pateicības vēstules, kurās pausta atzinība par maija beigās Rīgā notikušās NATO PA pavasara sesijas norisi, informē Saeimas Preses centrs. Tā NATO PA ģenerālsekretāram Deividam Hobsam sesija atmiņā palikšot ar puķu dobes atklāšanu Jēkaba laukumā un grāmatu dāvināšanu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Pateicības vārdi saņemti no vairāku NATO PA dalībvalstu, tajā skaitā ASV, Bulgārijas, Igaunijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas un Šveices parlamentu delegācijām. Atzinību par sesijas norisi paudušas arī vairākas ārvalstu vēstniecības, Eiropas Parlaments, kā arī Briselē izvietotais NATO PA starptautiskais sekretariāts, kas sadarbībā ar rīkotājvalsti nodrošina NATO PA sesiju norisi.  

NATO PA komitejas izsaka pateicības vārdus arī Vairai Vīķei–Freibergai, Aivim Ronim, Imantam Viesturam Lieģim, Jurim Maklakovam, Žanetai Ozoliņai un Ilmāram Rimšēvičam - ziņotājiem, kuri Asamblejas komiteju sēdēs pārstāvēja Latviju.

NATO PA ģenerālsekretārs Deivids Hobss savā vēstulē NATO PA Latvijas delegācijas vadītājai Vairai Paeglei uzsver, ka „tā bija tik tiešām lieliska sesija, ko raksturoja iespaidīga politiskā programma, kā arī patiesa sirsnība, ārkārtīgi efektīva organizācija, spējīgi darbinieki un ļoti patīkami darba apstākļi”.

D.Hobss atzīmē, ka šai sesijai bija raksturīga radoša izdoma un pieeja, uzsverot tādus pasākumus kā sesijas puķu dobes atklāšana Jēkaba laukumā un grāmatu dāvināšana Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. „Šie pasākumi piešķīra sesijai unikālu raksturu, un mēs visi to atcerēsimies ar lielu sajūsmu,” teikts NATO PA ģenerālsekretāra vēstulē. Tāpat atzinīgi vārdi saņemti par Rīgas sesijas oficiālo mājaslapu www.natopariga.lv.

NATO PA sesijas norisinās divas reizes gadā - pavasarī un rudenī, un tās rotācijas kārtībā rīko visas NATO dalībvalstis. Nākamā NATO PA sesija šogad novembrī notiks Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas