Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Hokeja fanus krodziņi gaidīs arī nakts stundās

Ceturtdien sākas pasaules čempionāts hokejā, kas šoreiz notiek Kanādas pilsētās Halifaksā un Kvebekā. Tas nozīmē, ka sporta faniem Latvijā spēļu tiešraidēm būs jāziedo nakts stundas. Pirmā spēle Latvijai ar ASV naktī uz sestdienu. Rīgas krodziņu aptauja liecina, ka tie hokeja līdzjutējus, lai dotu iespēju ar visiem kopā just līdzi Latvijas izlasei, gaidīs arī nakts stundās.

Vairāki simti fanu no Latvijas dosies kliegt “La-tvi-ja” Kanādas tribīnēs. Pašlaik BNS veiktā aptauja liecina, ka Kanādā klātienē Latvijas hokeja izlase atbalstīs ap 800 fanu. Sporta draugu kluba "Namejs" valdes priekšsēdētājs Jānis Barkāns gan pastāstīja, ka šogad aktivitāte ir pat lielāka nekā dodoties uz Maskavu – ja pagājušogad uz visām Latvijas izlases spēlēm devās 22 kluba biedri, tad tagad jau ap 40.Tomēr daudz vairāk paliks tepat Latvijā pie televizoriem mājās, krodziņos, kafejnīcās. Tiem, kuri vēlēsies spēles skatīties kopā ar citiem, šogad iespēju būs mazāk nekā parasti. “Līdzjutēju teltis visticamāk nebūs, jo ne bankas, ne arī kāds cits interesi nav izrādījis. Garāmejot var redzēt, ka ielu kafejnīcās jau ir iznesti kādi televizori, bet oficiāli pasākumi nav plānoti,” pastāstīja Rīgas domes izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.Nekādus pasākumus neorganizēs arī Latvijas Hokeja federācija (LHF). “Mēs nekad neko tādu neesam rīkojuši un arī šogad nav plānots. LHF sadarbojas ar fanu klubiem un palīdzēja ar biļešu iegādi. Vilcienu vagonus kā pērn uz Maskavu mēs faniem neizmaksājām, bet palīdzējām iegūt akreditāciju klubu vadītājiem, sadarbojāmies ar lielākajām tūrisma aģentūrām un fanu klubiem organizatoriskos jautājumos,” stāstīja LHF preses sekretārs Jānis Stepītis.Taču Rīgā ir vairāki sporta bāri, un restorāni, kuros hokeja sajūtu noteikti varēs izjust.Stella Pub Grēcinieku ielā piedāvā hokeja spēles skatīties Sports TV Cinema uz lielā ekrāna 5 m diagonālē. “Latvijas izlases spēļu laikā krogā būs arī goda viesis TV komentētājs Mariss Andersons. Paredzēti arī ar hokeju saistīti konkursi un prognožu spēles,” Dienai stāstīja Stella Pub līdzīpašnieks Andis Brucis.Sporta kafejnīcā Reaktors klusajā centrā varēs vērot dienas spēles, taču vakarā būs jāpārceļas uz kādu no krogiem, kuros spēles varēs vērot “līdz pēdējam klientam.”Sporta bāri Barons, Sporta bārs un Stārķa ligzda faniem šogad nepiedāvās speciālas akcijas, taču ekrāni būs un spēļu azarta sajūta gaisā ir garantēta. Stārķu ligzdas īpašnieks piebilda, ka cenas sporta krogā netiks paaugstinātas uz hokeja fanu rēķina, “kā tas parasti visur notiek.”Pasaules čempionāts notiek no 1.-18. maijam.Portālā www.diena.lv Jūs varēsiet sekot līdzi: Spēļu karstākajiem pavērsieniem un rezultātiem jau spēļu laikā Reportāžām no Pasaules hokeja čempionāta norises vietas Spilgtiem video un foto Ekspertu analīzēm, komentāriem un blogiem Hokeja spēļu kalendāramLatvijas izlases spēļu laiki pēc Latvijas laika:Sestdiena 02:15 Latvija – ASVSvētdiena 22:30 Latvija – KanādaTrešdiena 02:15 Latvija – SlovēnijaTiešraidē spēles translēs TV3 un Latvijas radio 1. Nākamajā dienā pēc spēles, to ierakstus būs iespējams redzēt atkārtojumā TV3 un Viasat Sport3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas