Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Hokeja līdzjutēji Šveicē kvantitāti aizstās ar kvalitāti

Pēdējā nedēļā strauji augušais interesentu skaits ļauj cerēt, ka šogad pasaules hokeja čempionātā Šveicē Latvijas izlasi atbalstīs vairāk līdzjutēju nekā pērn Kanādā. Tomēr salīdzinājumā ar pēdējiem turnīriem, kas notikuši Eiropā, fanu skaits ievērojami sarucis. Līdzjutēji vairāk cenšas līdz turnīra norises vietai nokļūt pašu spēkiem, mazāk izmanto tūroperatoru pakalpojumus.

No Dienas aptaujātajiem tūroperatoriem tikai Impro pārstāvis atzina, ka interesentu skaits nav samazinājies. Lai arī šogad tiek organizēts tikai viens grupas brauciens, daudz līdzjutēju izvēlas individuālo braucienu piedāvājumus. Plānoto grupu nav izdevies savākt tūroperatoriem Relax tūre un Ozolciems, par aptuveni trešdaļu pieprasījums sarucis Express Travel. Teju pussimtam fanu autobusu noorganizējusi Latvijas Hokeja federācija, kas par salīdzinoši nelielu cenu nodrošina ceļu, biļetes un viesnīcas.

"Kādu laiku iepriekš šķita, ka Šveicē būs ļoti maz Latvijas līdzjutēju, taču pēdējā nedēļā interesentu skaits ievērojami audzis," sporta draugu kluba Namejs valdes priekšsēdētājs Jānis Barkāns prognozē, ka Bernē varētu ierasties vairāk nekā 2000 līdzjutēju no Latvijas.

Piezemētāka savās prognozēs ir Latvijas fanu organizācijas pārstāve Kerija Paukina, kura sarunā ar ziņu aģentūru LETA paredz uz pusi mazāk līdzjutēju, kā iemeslus minot sarežģīto finansiālo situāciju Latvijā, kā arī augstās biļešu cenas uz spēlēm. "Sava nozīme ir arī Rīgas Dinamo izveidošanai, kas daudziem ir kā alternatīva valstsvienībai," piebilst K.Paukina.

"Brauc tikai tie, kas ir īsti fani. Nav vairs tik daudz uzņēmumu, kuri darbiniekiem prēmijās var sagādāt biļešu komplektus. Domāju, ka tas ir pat labi, jo līdzjušana kļūst kvalitatīvāka. Nebūs tādas masveida dzeršanas kā agrāk," pozitīvo finanšu krīzes cirstajos robos rod J.Barkāns.

Namejs valdes priekšsēdētājs noliedz, ka līdz ar Rīgas Dinamo parādīšanos fani atēdušies kvalitatīvu hokeju: "Dinamo komanda sekmējusi izlases spēlētāju progresu, tāpēc ir labas cerības uz labu rezultātu — tas piesaista fanus. Pārbaudes spēles gan apmeklēja maz skatītāju, taču pasaules čempionāts ir pasaules čempionāts."

Šveices ģeogrāfiskais stāvoklis ļauj cerēt, ka liela daļa fanu nedosies mājās tūlīt pēc pirmajām apakšgrupas spēlēm. J.Barkāns ir pārliecināts, ka neatkārtosies pirms diviem gadiem Maskavā pieredzētais, kad uz izšķirošajām spēlēm, kurās hokejisti cīnījās par vietas saglabāšanu augstākajā grupā, bija palikuši tikai kādi 20 līdzjutēji.

J.Barkāns iebilst tiem faniem, kuri atturējušies no brauciena uz čempionātu Šveices dārdzības dēļ: "Tas ir mīts. Cik esam izpētījuši, cenas Šveicē ir ievērojami kritušās. Tās pat ir zemākas nekā Latvijā." Rīkojot pasaules čempionātu 1998.gadā, šveicieši esot izgāzušies, tāpēc šoreiz cenšas būt ļoti pretimnākoši. Piemēram, hokeja biļešu īpašnieki pa Šveici ar vilcienu varēs pārvietoties bez maksas.

Vienīgais, ko var pārmest, ir nesamērīgi augstās biļešu cenas. Zemākās kategorijas caurlaidi iepriekšpārdošanā var iegādāties par aptuveni 37 latiem. "Tas pārspēj pat 2006.gada čempionātā Rīgā pieredzēto. Mūsu grupa vēl nav iegādājusies nevienu biļeti uz spēlēm. Ir pamatotas aizdomas, ka neilgi pirms mačiem to cena ievērojami kritīsies. Pērn Kanādā biļetes varēja iegādāties par pieciem dolāriem," J.Barkāns cer, ka līdzjušanas pieredze šoreiz ļaus ievērojami ietaupīt.

Pasaules čempionāts Šveicē startēs šo piektdien, bet Latvijas izlases pirmā spēle notiks sestdien plkst.17.15 ar ASV valstsvienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas