Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Iedzīvotāji: emigrācija ir lielāks drauds nekā zemā dzimstība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
I.Gr.
I
Man Latvijaa ir dazhi pazinjas, kas ljoti smagi straadaa, kuriem ir Latvijai piemeerota izgliitiiba un kuri pat nedomaa braukt projaam. Taadeelj es pats domaaju, ka aizbrauc luuzeri. Cilveeki, kas maz speej, bet kuri iedomajas, ka pret vinjiem izturaas netaisni un ka visi spjiigie latvieshi ir "zaglji".Neviens jau vainu nemeklee pats pie sevis!
IRL
I
Tas nesakrīt ar maniem personiskiem novērojiumiem. No visiem radiem un paziņām pazīstu tikai četrus cilvēkus, kuri emigrēja (trīs uz Angliju un viens uz Īriju). Visiem četriem (četrām, jo trīs ir sievietes) nav nekādu darba iemaņu vai profesijas. Mājās viņas varētu strādāt tikai par kasieriem vai veikala pardevējiem. Neticu, ka viņi kaut kur gatavi smagi strādāt. Tieši otrādi, viņi aizbrauca, lai nenāktos smagi strādāt. Un nekādi "aktīvie" pēc rakstura viņi arī nav. Tas runas par "aktīviem" emigrantiem ir tikai mīts. Aktīvi ir varbūt tikai neliela daļa no viņiem.
Vai balasts?
V
Baidos, ka emigrācija no LV nav pozitīvs faktors. No Latvijas neaizbrauc cilvēki, kuri neko nemāk darīt, bet aktīvākie, tie, kuri spēj pārraut "nabas saiti" ar valsti, kurā viņiem par darbu maksā grašus, tādi, kuri ir gatavi smagi strādāt, lai cilvēcīgi nopelnītu.
Īrija un Latvija nav salīdzi
Ī
Īrijā bija pavisam cits dzimstības līmenis, līdz ar to pat salīdzinoši lielā emigrācija nespēja mazināt Īrijas iedzīvotāju skaitu - tas visu laiku palika pieaugošs. Latvijas lielā problēma ir tas, ka labvēlīgajā demogrāfiskajā situācijā (kas tomēr pārskatāmajā pagātnē nekad nav bijusi tik labvēlīga, kā Īrijā) dzimušie jaunie cilvēki brauc projām, bet palikušajiem dzimst ļoti maz bērnu. Turklāt, sociālā atbalsta sistēma ir daudz labvēlīgāka pret personām, kurām nav bērnu un nelabvēlīga pret ģimenēm ar bērniem.
IRL
I
Īrijā 70. gadu sākumā emigrēja 20% no visiem iedzīvotājiem. Pēc tam (un varbūt tieši pateicoties tam) Īrija sāka strauji attīstīties un jau 90os gados kļuva par vienu no bagātākām valstīm Eiropā un pasaulē. Ļoti iespējams, ka emigrācija no LV ir pozitīvs faktors. Šādi LV atbrīvojas no balasta - cilvēkiem, kuri neko nemāk darīt un tāpēc neatrod sev vietu līdzpilsoņu vidū.
Nadžibulla
N
jo tukšāka zeme, jo pilnāku to pildīsim
Jukums
J
Loģiski. Ja šeit beidzot netiks ieviesta normāla sociāli-ekonomiskā politika, cilvēki vienkārši aizbrauks.
zagļu banda
z
Dombrovska valdība (Vienotība un ZZS), apzogot zīdaiņus, jaunos vecākus un lielās ģimenes, apzog Latvijas nākotni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas