Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Iekšlietu ministrs atbalsta soda paaugstināšanu par braukšanu dzērumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
peteris
p
sviests ja buus lielaaki sodi tad labaak pelniis policisti varees prasiit lielaakus kukullus
Par braukšanu dzērumā -
P
Vai jāatgriežas pie viduslaiku metodēm?
alga
a
Tas,ka latvija ir fatali idioti ministri amatos ka Slesers, seglins, Kastens un citi par to nu gan saubu nevaretu butu nevienam. ES Tiesibu normas ir iestradata norma,ka sodam ir jabut samerojamam gan pec nozieguma nodarijuma gan pec realas situacijas. Kapec Latvijas valdiba ministru amata ir idoiti, kretinu un par to netiek neviens sodits, notiesas? Kapec?
Maigonis
M
Protams,sodam jābūt tādam,lai tas radītu problēmas sodītajam.Ja jau viņam skatīsies uz maksātspēju vai nespēju,tad kāda jēga sodīt,ja pārkāpējs,to samaksājot,nejūt nekādas neērtības!
Aivars K.
A
Ja tā ieviesīs, pārkāpējs stūrēs uz ietves un notrieks kādu gājēju. Tad uzreiz ir krimināllieta, 2 lietas par 1 gadījumu nevar būt. Paliek cerība, ka iedos kaut 4 gadus nosacīti, kā Fogelei vai Paukštello. Krimināllieta vilksies gadus 2 ar pārsūdzēšanām, pa to laiku gan jau varēs atrast pieeju tiesnesim. Ja nebūs sabrauktā gājēja- administratīvā lieta, 10 diennaktis, 10 000 sods.tiesības nost uz 3 gadiem...
Biezais
B
HA,es samaksaāu 5000, bet plikadidas sūkās īkšķi. Mans sargs gan teica, ka dzīvs tad mentiem rokā nedosies, pametīs mašīnu vai muks un atšaudīsies.
garaamgaajeejs
g
sen jau laiks ieviest progresīvo sodu sistēmu. Ja ir alga tad algas apmērā, ja nav ( ka vienai lielai daļai miljonāru) tad pēdējā gada mēneša ienākumu apmērā un to vajag attiecināt uz visiem administratīvo sodu veidiem. Nepiesprādzējies 1/10 algas, nepiesprādzēji pasažieri 1/5 algas, brauci piedzēries 1 alga. nenotīrīji sniegu pie mājas 1/10 ienākumu/mēnesī, apčurāji brīvības pieminekli 1 alga...utt un varbūt tad sāks cilvēki baidīties. Menti kukuļus kā ņēma tā arī ņem, neredzu problēmu to izkontrolēt ( ja grib) viltus alkānus palaist ielās un tik vākt kopā vilkačus. Problēma tikai būtu ka nebūtu kur to visu varzu sēdināt.
siers
s
Labāk kā Somijā diferencēt pēc ieņemumiem. Sods algas apmērā. Ja Segliņs un Šleseris saņem 5000 Ls tad sods 5 000 Ls Ja alga nepārsniedz 500 Ls Tad sods paliek 500 Ls. tas ir godīgi un taisnīgi.
Zuze
Z
Ja katru gadu tiek sodīti 10 000 cilvēku, tad trijos gados cietumos jau ir pabijuši 30 000 cilvēki. Tā ir liela nācijas daļa. Cietumā ir jāsēž uz poda citu kameras biedru acu priekšā un jāguļ uz dzelzs gultas. Es domāju, ka šie lēmuma pieņēmēji draud izsaukt lielas nepatikšanas pret sevi.
ww
w
Būtu labāk ra valsts izzagšanu, nelikumībām VIDā un Vaškevicu tikuši galā.
Ezis
E
Uz šo lietu vajag paskatīties ar vēsu prātu un cipariem. Statistika liecina, ka tikai 2% no negadījumiem izraisa dzērājšoferi. Segliņam, Šleseram un Zivtiņam vajadzētu atzīt savu nespēju strādāt šajā jomā, jo uzlabojumi nav jau kuro gadu. Un nav tapēc, ka viņiem un policijai ir ļoti zems prestiža līmenis un neviens viņos neklausās. Savukārt tie, kuri iekrīt, parasti otreiz šo kļūdu nepieļauj, jo sodi jau tagad ir ļoti bargi. Daudzi zaudē mašīnu, darbu, nespēj vairs uzturēt ģimeni. Pie tam jāsēž cietumā. Vai gudrie vīri var pateikt, cik cilvēki izdara šo kļūdu atkārtoti (ja neskaida radikālus gadījumu lauku rajonos, kur cilvekiem vairs nav ko zaudēt)? Būtu labi, ja viņi pateiktu šo statistiku. Lielāki sodi tikai izputinās cilvēkus, izirdinās ģimenes, novedīs pie negadījumiem. Un tas ir traģiski, ja iekšlietu ministrs rīta tv intervijā var pateikt, ka dzīve 10 000 cilvēkiem ir jāpadara neciešama. Vai iekšlietu ministrs vispār domā, ko runā un vai domā tālāk par 2 gājieniem? Un lielāki sodi novedīs pie lielākiem kukuļiem. Jau tagad ir zināms, ka ar 400-500 Ls var atpirkties. Parādiet man ceļu policistu, kurš atteiksies no 1000 Ls kukuļa. Patiesība ir tāda, ka jau esošie sodi ir ļoti bargi (būtībā 3 sodi uzreiz) un cilvēki pēc to izciešanas otru kļūdu vairs nepieļauj. Bet valsts vadītājus mums derētu gudrākus.
poohstick
p
Un varu pat paredzēt kas notiks, ja šito murgu ieviesīs. Tiem, kuriem kas tāds gadās kā viens atsevišķs izņēmuma gadījums dzīvē, tā dzīve šajā vastī tiks sagrauta. Tie, kuri to dara kā recidīvu, vienkārši muks, apdraudēs citus vēl vairāk, taranēs policijas mašīnas (kas jau ir noticis), utt. Vai to Slesarjs ar Zegliņu vēlas? Un nav ko te moralizēt: šajā vastī vidējais alko patēriņš ir viens no augstākajiem pasaulē. Ar to tā kā būtu jādomā, ko darīt. Un brauc dēruši tāpēc, ka redz, ka sodus par lielākām lietām nesaņem praktiski neviens augstā amatā, ar lielu naudu un kontaktiem esošs indivīds. soda nenovēršamība, nevis apmērs parasti liek aidomāties. Vismaz daļai.
garaamgaajeejs
g
Protams braukt dzērumā nav nekas atbalstāms..bet kāpēc piemēram neuzlikt uzreiz cietumsodu uz 5 gadiem un tiesību atņemšanu uz mūžu.... Vadītājs dzērumā ir bīstams sabiedrībai, bet šī bīstamības pakāpe ir relatīvi neliela. Tās ir dažas personas. Ar šo es gribētu teikt tikai vienu ka ir daudz citu sodu šajā valstī kurus būtu jāpalielina. Piemēram amatpersonu deklarācijas neiesniegšanas gadījumā un/vai nepatiesu datu uzrādīšanas gadījumā. Šāda persona ir stipri bīstamāka par dzērājšoferi. Ja deputāts pusdienlaikā lieto aklaholu, un pēc tam pieņem lēmumus - viņa sodam būtu jābūt vismaz 10x lielākam nekā dzērājšoferim, jo bīstamība ir lielāka! Neredzu normālu sakarību kad kukuļņēmēja lieta ilgst gadiem un sodi ja tādi ir ir smieklīgi, bet
kukainis
k
Rakstā vairākkārt minēts, ka "Segliņš domā". Tas nu gan ir jaunums, ka viņš domā...
budzis
b
Minetais sos 5000 attieksoties ari uz velobraucejiem :D

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas