Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

IeM rosina sodīt nepilngadīgos par smēķēšanu un dzeršanu

Iekšlietu ministrija (IeM) rosinājusi piemērot naudas sodu pusaudžiem, kas pieķerti smēķējot, lietojot alkoholiskos dzērienus vai narkotikas. Naudas soda apmērs varētu būt no 25 līdz 50 latiem, ja pārkāpums izdarīts atkārtoti. IeM iesniegusi šādu likumprojektu Valsts sekretāru sanāksmē.

Policistiem līdz šim bijušas ierobežotas iespējas piemērot pašiem nepilngadīgajiem sodu par smēķēšanu vai alkoholisko dzērienu lietošanu, pamatojusi ministrija. Šobrīd likums paredz administratīvo atbildību tikai par smēķēšanu, alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, kur to nav atļāvusi pašvaldība, kā arī par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Ja Saeima atbalstīs šos grozījumus, nepilngadīgajiem varēs piemērot gan brīdinājumu, gan arī naudassodu līdz 25 latiem, bet par alkohola un citu apreibinošu vielu lietošanu atkārtoti gada laikā pusaudžus sodīs ar 50 latu sodu.

Pie administratīvās atbildības var saukt no četrpadsmit gadu vecuma, audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus var piemērot arī no 11 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas