Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ierosina disciplinārlietu pret AĪVA šefu Arbidānu

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis ierosinājis disciplinārlietu pret Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras (AĪVA) vadītāju Dzintaru Arbidānu.

Jau ziņots, ka, gatavojot pārskatu par 2008. gada budžeta izlietojumu, Aizsardzības ministrijas (AM) pārbaudes grupa konstatējusi, ka AĪVA pārkāpta Ministru prezidenta rezolūcija un normatīvie akti par finanšu līdzekļu taupības pasākumu ieviešanu valsts pārvaldē.

AM pārbaudes grupa atklāja, ka 2008. gada nogalē AĪVA izmaksātas naudas balvas un prēmijas, ka arī organizēti pasākumi darbinieku bērniem par valsts līdzekļiem kopumā aptuveni 300 tūkstošu latu apmērā.

Lieģis piektdien žurnālistus informēja, ka piektdien esot iepazinies ar pārbaudes grupas iesniegto ziņojumu un parakstījis pavēli par disciplinārlietas ierosināšanu pret AĪVA direktoru Arbidānu. Disciplinārlietas izmeklēšanu pret Arbidānu veiks Aizsardzības ministrijas komisija, kurai 30 dienu laikā ir jāiesniedz savi secinājumi un jāsniedz ministram priekšlikumi par tālāko rīcību.

"Balstoties uz šīs komisijas secinājumiem un ieteikumiem, es lemšu par tālāko rīcību attiecībā uz AĪVA vadības atbildību," sacīja ministrs.

Vienlaikus ministrs esot uzdevis Arbidānam veikt dienesta pārbaudi par viņa padotībā esošo darbinieku rīcību un sagaida no Arbidāna aktīvu darbu, lai konstatētu, kā situācijā, kad valdība principiāli bija liegusi piešķirt prēmijas darbiniekiem valsts pārvaldē, aģentūrā bija iespējams veikt izmaksas desmitiem tūkstošu latu apmērā.

AĪVA ir AM pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas izveidota, lai pārvaldītu AM, Nacionālo bruņoto spēku vienību un AM padotībā esošo iestāžu darbības nodrošināšanai nepieciešamo nekustamo īpašumu.

Pērn martā valdība AĪVA vadītāja amatā apstiprināja Dzintaru Arbidānu. Savukārt iepriekšējais AĪVA direktors Valdis Pavliņš no amata šķīrās pēc tam, kad tika apsūdzēts 20 000 latu kukuļņemšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas