Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ierosina līdz dižķibeles beigām zvērinātu advokātu rindas nepapildināt

Latvijas Nacionālajā teātrī piektdien ikgadējā Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas kopsapulcē no advokātu puses izskanēja vairāki priekšlikumi, piemēram, 19.martu noteikt par advokatūras dienu, kā arī līdz finanšu krīzes beigām advokatūrā neuzņemt jaunus advokātus.

Advokāts Agris Bitāns lūdza kopsapulces darba kārtībā iekļaut priekšlikumu, kas paredz 19.martu noteikt par advokatūras dienu. Bitāns aģentūrai BNS skaidroja, ka šis ir vēsturisks datums, jo pirmās brīvvalsts laikā šajā dienā pirmoreiz uz kopsapulci sanāca advokāti.

Bitāns uzskata, ka šajā dienā varētu popularizēt advokatūru, tāpat varētu rīkot konferences, kurās runātāji uzstātos ar referātiem.

Kopsapulces dalībnieki nobalsoja par šā priekšlikuma iekļaušanu darba kārtībā.

Pasākuma dalībnieku atbalstu iekļaušanai darba kārtībā gan neguva advokātes Māras Krasovskas priekšlikums līdz ekonomiskās krīzes beigām advokatūrā neuzņemt jaunus kolēģus. Viņa skaidroja, ka pašlaik ir nesamērīgi, ja Latvijā ir aptuveni 500 tiesnešu, bet aptuveni 1000 advokātu un viņu palīgu. 280 kopsapulcē esošie advokāti nobalsoja pret šādu priekšlikuma iekļaušanu darba kārtībā, par bija 116.

Kopsapulces dalībnieki gan pārliecinoši nobalsoja par cita Krasovskas priekšlikuma iekļūšanu darba kārtībā, proti, nepieņemt advokatūrā tās personas, kas atlaistas no amatiem par negodprātīgu darba pildīšanu.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs advokātus iepazīstināja ar pārskata ziņojumu par LZAP darbības rezultātiem 2008. gadā un 2009. gada budžeta projektu.

Plānots, ka LZAP loceklis Saulvedis Vārpiņš klātesošos informēs par sagatavotajiem grozījumiem Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas statūtos un klātesošie balsojot lems par to apstiprināšanu. Savukārt LZAP komisiju vadītāji sniegs ziņojumus par komisiju paveikto.

Advokātu kolēģijas kopsapulcē tiks diskutēts arī par citiem aktuāliem jautājumiem - zvērinātu advokātu amata tērpu nēsāšanu, ārvalstu advokātu reģistrēšanu Latvijā, nepieciešamību paredzēt stingrākus kritērijus, lai rūpīgāk izvērtētu advokatūrā uzņemamo personu reputāciju, kā arī par citiem jautājumiem.

Kopš iepriekšējās advokātu kolēģijas kopsapulces, kas notika 2008. gada 9. maijā, notikušas 13 LZAP sēdes, kurās izskatīti 296 jautājumi un pieņemti 169 lēmumi. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem būtiski pieaudzis LZAP darba apmērs un izskatāmo jautājumu skaits. Visbiežāk LZAP izskatījusi jautājumus par zvērinātu advokātu prakses vietas un veida maiņu, zvērinātu advokātu palīgu darbību, kā arī saņemtās sūdzības un iesniegumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas