Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ieslodzījumu vietu pārvalde ar arodbiedrību meklēs protesta formu, lai "mēs visi neciestu"

Ieslodzījumu vietas pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte cer ar arodbiedrību vienoties – ja arī notiks protesta akcija, tad tādā formā, lai "mēs visi neciestu". Arodbiedrība protestē pret viņa rīkojumu iet piespiedu desmit dienu garā atvaļinājumā. Ja darbinieki nepiekāpsies un nepiekritīs piespiedu bezalgas atvaļinājumam, nākšoties atlaist 100 cilvēku. "Es nepārkāpju likumdošanu un nedaru neko tādu, lai cilvēki, kas atrodas arodbiedrībā, tiktu apspiesti," uzskata pārvaldes priekšnieks.

"Es varu šo lēmumu gan atcelt, gan neatcelt, bet viss būs atkarīgs no tā, kā mums būs ar līdzekļiem. Protams, mēs skaitīsim, tiksimies tuvākajā laikā ar arodbiedrību, bet to, ka galīgi nebūs brīvdienu, es nevaru apsolīt," radio ceturtdien uzsvēra IeVP šefs.

Veicot aprēķinums, pārvalde secinājusi, ka darbiniekiem jāiet bezalgas atvaļinājumā, lai nauda algām pietiktu līdz gada beigām. V.Puķīte cer arī uz papildus finansējumu no valsts budžeta. Finanšu trūkuma dēļ no 2007.gada ieslodzījuma vietās atlaisti jau  350 darbinieku, norādīja V.Puķīte.

Viņš stāstīja, ka katrā iestādē darbiniekiem tiktu izveidots grafiks, un katru mēnesi pa vienai dienai līdz gada beigām darbinieks saņemtu bezalgas brīvdienu viņam izdevīgā laikā, par to nesaņemot algu. Tā summa varētu būt apmēram15 latu, tādējādi ieekonomēsim pāri pa pusmiljonam latu, liecina pārvaldes aprēķini par kuriem stāstīja V.Puķīte.

"Sabiedrības drošība, protams, ar to tiek skarta, bet negribētu teikt, ka galēji. Darbinieki, ierodoties darbā, veiks klusējošo protestu, kura laikā netiks nodrošināti resocializācijas pasākumi, netiks nodrošināti konvoji, pārvadāšanas, tiesas nenotiks, tas varētu būt nopietni, bet ceru, ka aprunājoties mēs panāksim - ja arī protests notiks, tad tā, lai mēs visi neciestu, " iespējamo arodbiedrības rīkoto protestu formu raksturoja V.Puķīte.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas