Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Iespējamas izmaiņas Valsts prezidenta kancelejā

Līdz ar kandidātu meklēšanu jaunā Latvijas vēstnieka ANO amatam, brīva varētu palikt arī prezidenta kancelejas vadītāja vieta. Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka viens no kandidātiem amatam ANO varētu būt Valsts prezidenta Valda Zatlera kancelejas vadītājs Eduards Stiprais.

Kā ziņo LETA, V. Zatlers labprāt vēstnieka amatā redzētu E.Stipro, taču viņš pats Dienai nevēlējās komentēt, vai ticis uzrunāts kā potenciālais Latvijas pārstāvis ANO, jo vēstnieka izraudzīšana ir prezidenta un Ārlietu ministrijas kompetencē. Viņš gan norādīja, ka būtu gatavs izvērtēt šādu iespēju. “Es izskatīšu visus piedāvājumus,” teica E.Stiprais.


Pagaidām nekomentē

Vēstnieku pēc Ārlietu ministrijas un Saeimas Ārlietu komisijas ieteikuma ieceļ Valsts prezidents. Ārlietu ministrija (ĀM) nekomentē plašsaziņas līdzekļos izskanējušās kandidatūras ANO vēstnieka amatam. Tāpat arī Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) Dienai atteicās komentēt iespējamās kandidatūras. Viņš arī bilda, ka nav pārliecināts, vai līdz ar vēstnieka izraudzīšanos vakants kļūs Valsts prezidenta kancelejas vadītāja krēsls.

Prezidenta preses sekretāre Inta Lase pirmdien bija atturīga komentāros, vai V.Zatleram padomā ir kāds, kurš varētu vadīt kanceleju E.Stiprā vietā. "Sabiedrība tiks atbilstoši informēta par jebkuram izmaiņām Valsts prezidenta kancelejas personālsastāvā," lietišķi skanēja I. Lases vienīgā atbilde.

Maz ticams, ka šos pienākumus varētu uzņemties kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols. Viņš Dienai pastāstīja, ka par iespēju kļūt par nākamo prezidenta kancelejas vadītāju nav uzrunāts. “Mēs ar prezidentu par šo jautājumu neesam runājuši,” teica Ē.Ozols. Viņš arī nav domājis, vai pieņemtu piedāvājumu kļūt par kancelejas vadītāju E.Stiprā vietā, ja tāds tiktu izteikts.


Pēcteci meklē ārlietu resorā

Neoficiāli Dienai zināms, ka E.Stiprā pēctecis tāpat kā viņš pats varētu nākt no ārlietu resora. Kā iespējamais kandidāts tiek minēts bijušais diplomāts Aivis Ronis, ar kuru V.Zatlers pērn tikās, pirms valdības veidošanu uzticēja Ivaram Godmanim (LPP/LC). A.Ronis Dienai gan norādīja, ka viņam šis jautājums nav aktuāls. "Man nav plānu mainīt darba vietu," norādīja A.Ronis.

Tāpat neoficiāli kā nākamais kancelejas vadītājs tiek minēts ĀM politiskais direktors Pēteris Ustubs. Pats P.Ustubs Dienai sacīja, ka nevar nedz noliegt, nedz apstiprināt ziņas, ka tieši viņš varētu būt nākamais kancelejas vadītājs. Iepriekš P.Ustubs pildījis bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) ārlietu padomnieka pienākumus un strādājis Latvijas vēstniecībā Dānijā.

Jauns Latvijas vēstnieks ANO jāizraugās tādēļ, ka augustā Latvijā atgriezīsies pašreizējā pārstāve ANO Solveiga Silkalna.

Iepriekš LETA ziņoja, ka uz vēstnieka krēslu varētu kandidēt arī Saeimas deputāte Vaira Paegle (TP) un Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. V.Paegle sarunā ar Dienu atcerējās, ka jūnija sākuma saņēmusi zvanu no ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP), kurš teicis, ka viņas kandidatūru virzīšot tālāk. Savukārt G.Veismane Dienai atzina, ka viņu neviens nav uzrunājis un tādu iespēju viņa arī nav apsvērusi, un piesauca Marka Tvena teicienu - "Baumas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Kāda gaisotne valdīja Valsts prezidenta kancelejā gadu pēc V. Zatlera stāšanās amatā?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas