Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iespējams, kukuli NBS amatpersona pieprasīja firmai Invitros

Pagājušajā nedēļā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsāktā kriminālprocesa ietvaros par kukuļošanu aizturēts medicīnas un laboratorijas iekārtu tirdzniecības uzņēmuma _Invitros _īpašnieks Raitis Gadzjus. Dienas rīcībā nonākusī informācija liecina, ka R.Gadzjus aizturēts uz aizdomu pamata par valsts amatpersonas kukuļošanu, lai viņa firma Invitros uzvarētu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rīkotā iepirkumu konkursā. Vidzemes priekškpilsētas tiesā_ Dienai _apstiprināja, ka kādam R.Gadzjus pagājušajā ceturdienā pēc KNAB lūguma kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

KNAB šo informāciju nekomentē, taču netieši šos faktus apstiprina šīs nedēļas sākumā izsūtītā informācija presei. Tajā minēts, ka 27.janvārī KNAB uzsācis kriminālprocesu par kukuļošanu saistībā ar iepirkumu NBS vajadzībām. Kriminālprocesa materiāli liecina, ka NBS Nodrošinājuma pavēlniecības daļas vadītāja pieprasījusi un pieņēmusi kukuli 1000 latu apmērā no kāda uzņēmuma par tā uzvaru konkursā par iekārtu piegādi. Lai uzņēmums tiktu atzīts par uzvarētāju, NBS amatpersona ar tā pārstāvjiem saskaņoja tehniskās specifikācijas, kādas ir jāiekļauj piedāvājumā.

Iepirkumu uzraudzības biroja publiski pieejamā informācija liecina, ka NBS jau iepriekš bijusi sadarbība ar firmu Invitros. Pērn novembrī noslēdzies NBS Nodrošinājuma pavēlniecības izsludinātais konkurss par sešu Invitros diagnosticējošo iekārtu iegādi par kopējo summu 34 800 latu. Konkursā uzvarējušas trīs firmas, no kurām lielāko pasūtījumu par 29 500 latu ieguvusi firma Invitros. Pērn kopumā Invitros ieguvis vairāk nekā 60 dažādu valsts iestāžu pasūtījumus. Interneta mājas lapā Invitros sevi dēvē par lielāko medicīnas un laboratorijas iekārtu un preču tirdzniecības uzņēmumu.

Pēc KNAB atklātās informācijas par šo lietu, pēc kukuļa pieņemšanas, aizturēta NBS amatpersona, kukuļošanā iesaistītie komercuzņēmuma divi īpašnieki un viens darbinieks.

“Komentāru nebūs”, - Dienai atbildēja firmas Invitros sekretāre uz jautājumu, kurus darbiniekus aizturējis KNAB. Uzņēmumu reģistra dati rāda, ka Invitros pieder trim privātpersonām. Jau minētajām R.Gadzjus, Aijai Nesaulei un Andai Vasiļevskai, kura ir arī firmas izpilddirektore.

No aizturētajām personām, apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots tikai R.Gadzjus.

Kriminālprocesā iesaistītās amatpersonas vārdu NBS nekomentē. Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka novembrī par iepirkumu NBS vajadzībām atbildīga bija Nodrošinājuma pavēlniecības Iepirkumu un izpētes pārvaldes Iepirkumu daļa. Kā sauc šīs daļas vadītāju, NBS preses pārstāvis Uldis Davidovs Dienai solīja noskaidrot.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas