Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iezīmējas premjera biroja personālijas

Premjera Valda Dombrovska (JL) birojs būs mazāks nekā viņa priekštecim, un, visticamāk, to veidos tikai trīs štata padomnieki un biroja vadītājs. Uz jautājuma zīmes ir, vai premjeram būs atsevišķs preses sekretārs. Iespējams, lai taupītu valsts naudu, V.Dombrovskis no tā attieksies. Skaidrības par visu V.Dombrovska biroja sastāvu vēl nav.

Pagaidām zināms, ka valdības vadītāja biroja ārlietu padomnieks būs līdzšinējais Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību departamenta direktors Juris Štālmeistars. Savukārt padomnieks tautsaimniecības jautājumos būs Parex bankas padomes loceklis, bijušais Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Gints Freimanis. Bez viņiem, premjera birojā būs arī padomnieks juridiskajos jautājumos. Par to, kurš ieņems šo amatu skaidrības vēl nav. Kā ziņots, Dombrovska biroju vadīs bijusī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības vadītāja Kazahstānā Antra Zālīte.

Premjera štata padomnieku atalgojumi vēl nav zināmi. I.Godmaņa biroju veidoja septiņas personas — pieci štata padomnieki, biroja vadītājs un preses sekretārs. Biroja vadītāja atalgojums bija 1950 lati uz papīra, padomnieku algas bija atšķirīgas, 1530 – 1800 latiem uz papīra.

Lai neveidotu plašu štata padomnieku loku, kuru darbu apmaksā no budžeta līdzekļiem, jaunais premjers nolēmis uzsvaru likt uz ārštata padomniekiem, kuri savus pienākumos pildīs bez atlīdzības, sabiedriskā kārtā.
Zināms, ka V.Dombrovska ārštata padomnieks valsts pārvaldes jautājumos būs Latvijas bankas prezidenta padomnieks, Juridiskās pārvaldes vadītāja vietnieks Edvards Kušners, savukārt ārštata padomniece Eiropas Savienības politikas jautājumos —  līdzšinējā V.Dombrovska palīdze Briselē Elīna Melngaile.

Pārējie ārštata padomnieki vēl netiek oficiāli apstiprināti. Bez padomniekiem, premjers veidos arī sabiedrisko konsultatīvo padomi, kurā sabiedrības kārtā aicinās darboties dažādu jomu un nozaru ekspertus, lai kopīgi meklētu risinājumus ekonomikas izvešanai no krīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Dombrovska ārlietu padomnieks būs Juris Štālmeistars


Godmaņa biroja darbinieki kompensācijās saņems Ls 26 800

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas