Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Igaunija atbalsta Eiropas vienoto enerģētikas politiku, uzsverot vajadzību paust kopīgus principus sarunās ar piegādātājiem

Igaunijas valdībai ceturtdien apstiprinot savu viedokli par Eiropas kopīgo enerģētikas politiku, valdības vadītājs Andruss Ansips uzsvēris, ka «mums ir ārkārtīgi būtiski, lai Eiropas Savienība runātu vienā balsī ar enerģijas piegādātājiem ārpus ES». Igaunija uzskata, ka visām ES dalībvalstīm sarunās ar trešajām valstīm būtu jāievēro enerģijas hartā un tranzītprotokolā iekļautos principus, vēsta Eesti Paevaleht Online.

Igaunijai būtisks ir arī vienoto enerģijas tīklu izbūve no Baltijas reģiona Polijas un Ziemeļvalstu virzienā. Savukārt atjaunojamo enerģijas avotu daļā Igaunija neatbalsta obligātos mērķus, jo daudzām valstīm šajā ziņā ir atšķirīgas iespējas. A.Ansips kā piemēru minējis Maltu, kur nav iespējams audzēt energokultūras, tādēļ noteiktais 20% īpatsvars atjaunojamam kurināmam nav sasniedzams.

Igaunijā gan atjaunojamo resursu, tajā skaitā malkas, īpatsvars energobilancē jau ir 16,5%. «Ja ES 2020.gadā grib nonākt līdz 20% īpatsvaram, tad mēs varam teikt, ka esam jau gandrīz to sasnieguši, lai gan tas nav noticis, pateicoties lielām nacionālām programmām, bet gan, pateicoties vecvecvecāku iesāktajai kurināšanai ar malku, kas ir saglabājusies līdz šodienai,» teicis Igaunijas valdības vadītājs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas