Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ilūkstē sit suni un aprok dzīvu

Daugavpils rajonā, Ilūkstē, svētdien kāds ļaundaris sitis suni un to apracis dzīvu, aģentūra BNS uzzināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā. Svētdienas pēcpusdienā Raiņa ielā atrasts suns ar sitiena pēdām, kas pēc tam dzīvs aprakts.

Jau ziņots, ka mēneša laikā šis ir kārtējais gadījums, kad dzīvnieki cieš vai iet bojā cilvēku ļaunprātīgas rīcības dēļ.

Jūrmalas policijā vērsusies kāda iedzīvotāja, jo, pārbaudot viņas kaķa veselību, atklājies, ka mīlulim pakaļkājās iešautas sešas pneimatiskā ieroča lodītes.

Jūlija sākumā pēc satrauktu iedzīvotāju sūdzībām Ogres policija saņēmusi divus iesniegumus par gadījumiem Ogrē un Ikšķilē, kad pagaidām nenoskaidroti cilvēki, iespējams, ar pneimatiskajiem ieročiem sašāvuši kaķus.

Jūlija vidū Carnikavā Zvejnieksvētku laikā divi vīrieši savam sunim saplosīšanai iedevuši mazu kaķēnu. Viens vīrietis turējis suni, bet otrs dzīvniekam rīklē sviedis kaķēnu. Tā kā kaķēns šajā brīdī vēl bijis dzīvs, viņš uzminis tam ar kāju uz galvas.

Savukārt pagājušajā nedēļā Rīgā par kaķa spārdīšanu un kāršanu aizturēts jauns vīrietis.

Dienai kļuvis zināms, ka Madonas rajona Ļaudonas pagasta iedzīvotāji ziņojuši par sašautiem zivju gārņiem.

Visos gadījumos sākti kriminālprocesi par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pagalmā ieklīda sašauts zivju gārņu mazulis.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas