Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Imanta Kalniņa pievienošanos ZZS Zīle neuzskata par patiesu

Komponists Imants Kalniņš nolēmis pievienoties Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un iestāties tajā ietilpstošajā Latvijas Zemnieku savienībā, informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. I.Kalniņš jau iesniegumu ar vēlmi iestāties ZZS ir iesniedzis un viņa uzņemšana paredzēta tuvākajā laikā, _BNS _teicis ZZS farkcijas vadītājs. Līdz ar to Saeimā izjuks TB/LNNK frakcija, kurai līdz šim bija minimālais pieļaujamais - piecu - deputātu skaits.

Zaļo un Zemnieku savienība ir piedāvājusi I.Kalniņam startēt 10.Saeimas vēlēšanās ZZS saraksta galvgalī Rīgas vēlēšanu apgabalā. Pirmdien I.Kalniņam bija jādod galīgo atbildi, Dienai apstiprināja A.Brigmanis. Viņš atzina — ja I.Kalniņš piekritīs piedāvājumam, tas būs labs pienesums partijas sarakstam.

I.Kalniņš ilgus gadus ir bijis LNNK un vēlāk — Tēvzemei un brīvībai/LNNK biedrs. Pēc partijas aiziešanas no Einara Repšes (JL) valdības 2004.gadā I.Kalniņš darbību partijā apturēja, bet tad atkal atjaunoja.

TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle Dienai atzina, ka I.Kalniņš viņu nebija informējis par savu nodomu mainīt politisko piederību. «Imants Kalniņš ir tautā zināma personība un cieņa pret viņu nemainās,» teica R.Zīle.

Viņš arī norādīja, ka intervijā laikrakstam Neatkarīgā I.Kalniņš nacionālās politikas jautājumus uzskata par ļoti svarīgiem, tāpēc politiskās piederības maiņa nešķiet īsti patiesa.

TB/LNNK frakcijas līderis Māris Grīnblats BNS apliecināja, ka I.Kalniņš tēvzemiešiem par savu lēmumu vēl nekādu ziņu nav devis. «Jebkurā gadījumā - ja tas tā arī ir - mūsu attiecības paliks labas,» piemetināja M.Grīnblats.

TB/LNNK ģenerālsekretārs Juris Saratovs Dienai apstiprināja — I. Kalniņš ir informējis, ka varētu startēt no TB/LNNK vēlēšanās tikai tad, ja tā pieteiktu sevi ar atsevišķu sarakstu. Taču svētdien tika izveidota nacionālā apvienība Visu Latvijai! — Tēvzemei un brīvībai/LNNK. I.Kalniņš nepiedalījās tās dibināšanas kongresā.

(papildināta ar R.Zīles viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas