Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Integrācijas politika ir izgāzusies, secina igauņu politologs pēc notikumiem Tallinā

Tartu universitātes mācībspēks, politologs Heiki Pēbo V-Dienai:

Grūti prognozēt situācijas attīstību. Jebkurā gadījumā pirmais tvaiks ir nolaists, un jāņem vērā, ka darīšana ir ar dzērušiem jauniešiem un sakāpinātām emocijām. Tās nu tagad ir izvēdinātas. Cerēsim, ka vietējās krievvalodīgo kopienas līderi šajā situācijā izvēlēsies nomierinošu taktiku, kas palīdzēs nomierināt sakarsētos prātus. Cik man zināms, pagaidām viņi nav nākuši klajā ar savu viedokli.

Man nav pierādījumu, ka ar notikušo ir tieši saistīta Krievija, bet pastarpināti tai noteikti ir būtiska loma. Vietējie krievvalodīgie iedzīvotāji visai epopejai ar pieminekli sekoja līdzi ar krievu un Krievijas mediju starpniecību, kur emocijas tika apzināti uzkurinātas. Man nav ziņu par tiešu Krievijas finansiālu atbalstu.

Igaunijas sabiedrību notikušais ietekmēs divējādi. Pirmkārt, iespējama lielāka šķelšanās starp igauņu un cittautiešu kopienām, lai gan tas ir atkarīgs arī no politiķu rīcības. Otrkārt, pozitīvi ir tas, ka emocijas tagad ir izlaistas, sāksies racionālas domāšanas, diskusijas process un tiks atzīta patiesība, ka integrācijas process Igaunijā ir izgāzies. No tā punkta tad var arī sākt domāt, ko darīt tālāk. Pagaidām ir tikai pati sākuma stadija, tādēļ grūti pateikt, kā process varētu attīstīties turpmāk.

Jāatzīst, ka valdība nenovērtēja situāciju atbilstoši, jo vēl vakar pēcpusdienā tās komentāri bija tik optimistiski. Tā nevarēja iedomāties, ka alkohola iespaidā izvērtīsies tādi nemieri. Tagad valdība nodarbojas ar «ugunsgrēka dzēšanu» nevis īsteno pārdomātu, rūpīgi izsvērtu politiku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas