Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

International Herald Tribune: Latvija uzņemot NATO sammitu ieņem neparasti lielu lomu uz globālās skatuves

International Herald Tribune raksta: "Sīkā Latvija šonedēļ uzņemot NATO sammitu ieņem neparasti lielu lomu uz globālās skatuves — un šī Baltijas valsts izmanto iespēju izrādīt savus labumus pasaulei. Nekad iepriekš NATO sammits tās rīkotājvalstij nav nozīmējis tik daudz kā Latvijai, kas veikusi dramatisku pārvēršanos no vārgas padomju republikas uz plaukstošu demokrātiju ar strauji augošu ekonomiku. Valdot vispārējam entuziasmam, NATO sammits dod Latvijai iespēju parādīt visai pasaulei, cik tālu tā ir tikusi kopš padomju laiku sabrukuma.

Padomju Savienība 1940.gadā aprija Baltijas valstis un pusgadsimtu tās cieta no komunistiskās okupācijas represijām. Simtiem tūkstošu aizbēga uz Rietumiem un tikpat daudzi tika izsūtīti uz Sibīriju. Tūkstošiem cilvēku ceļā nomira. Dažas valstis, ieskaitot Savienotās valstis, atteicās atzīt Staļina režīma piespiedu aneksiju un atļāva Baltijas valstīm turpināt strādāt savās vēstniecībās.

Šā nelokāmā atbalsta dēļ Baltijas valstis tagad turpina būt uzticīgas ASV sabiedrotās pat laikā, kad daudzās Eiropas valstīs attieksme pret ASV kļuvusi ļoti svārstīga."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas