Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Interneta komentāros aizskartie varēs sūdzēties tiesā un noskaidrot aizskārējus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
šahta
š
reāli tas iecerēts tā, ka ja, piemēram par Cūkmenu, Bārdu, Hūti vai Buldozeru kāds uzrakstīs kaut ko, kas viņiem nešķitīs īpaši glaimojošs, tad kungi vērsīsies tiesā, lai aizstāvētu savu aizskarto "godu".
DEBILISMS
D
Uz ielam aplaupis cilvekus, sabiedriska transporta uzdarbosies kabatzagli, maju pagalmos zags automasinas, bet policija kers kurs kadu komentu interneta ievietoja...................DEBILISMS!!!!
Absurds!
A
Kurš būs tas, kas noteiks - ir tā aizskaroša informācija vai nav? Ja es kādu sarainu kungu nosaukšu par sabrauktu ezīti - vai tā būs tēlaina metafora vai aizskārums? Vai tad, ja es izteikšu savu viedokli par publisku personu /dažāda līmeņa vadītājiem, dziedātājiem, aktieriem utml./, un tas tiks novērtēts kā aizskārums - vai tad man piespriestais sods būs tāds pats kā tad, ja es savas domas pateikšu mūsu mājas sētniekam par viņa pavirši veiktu darbu? Un vēl - ņemot vērā mūsu tiesu totālo mazspēju - vai es vispār nodzīvošu līdz tiesas procesam, kurā izskatīs lietu par manu nepiedienīgo izrunāšanos? Jā, un kā tad ar Satversmes 100.pantu? 100.pants - Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, PAUST SAVUS UZSKATUS /pasvītrojums mans/. Cenzūra ir aizliegta. Ja es uzskatu /šīs domas radušās masu informācijas līdzekļu iespaidā/, ka sarainis ir blēdīgs afērists un zaglis, vai man savi uzskati jāslēpj? Jeb varbūt žurnālisti vairs nemaz nedrīkstēs bilst savas domas, jo baidīsies nokļūt neskaitāmos tiesu procesos? Uzskatu, ka tas viss velk uz cenzūru un totalitārismu.
Yol
Y
Tjipa...
Yol
Y
Smieklīgie. Ko darīs ar prokšu lietotājiem? Es tag no norvēģijas rakstu.
KLM
K
par ''reņģēdāju'' , ''vaukšķi'' un taml. ...................................................... ................................ un pret šiem ''asprāšiem'' iesniegumus tiesā iesniedz, piemēram, miljons Latvijas iedzīvotāju, katrs prasot par goda aizskārumu kaut vai divus latus - nezinu kā ar Birkavu, bet Kalvītis paliktu tievāks momentāli, vairs nesludinādams, ka ir stabilitātes garants....
VSV
V
;) Nu - tad jau var gluži droši prognozēt, ka ies vaļā neskaitāmi un nebaidzami tiesvedības procesi "visi pret visiem". Ieskaitot arī pretprasības, dabiski: īpaši jau tādos gadījumos, ja kādas nekonkrētas Muļķu Zemes "valsts" vadošās amatpersonas būs atļāvušās publiski nodēvēt kādu(-s) "parasto(-s)" iedzīvotāju(-s) par "reņģēdāju", "vaukšķi" un taml. aizskārušas apsaukātā personāža godu un cieņu. Vienlaikus, bez šaubām, izraisot arī attiecīgu pretreakciju, t.sk. interneta diskusiju zonā (forumos, komentāros pie attiecīgām publikācijām un taml.). Jautrības šajā "valstī" netrūkst un arī netrūks, papildus jau esošajai. ;)))
!
!
No vienas puses, fotogrāfijai veltītos forumos jau tagad pastāv šāda lieta. Un tad IP adresi - reģistrēta lietotāja, neatkarīgi no nika, vai nu redz tiešajā ēterā, pie komentāra, vai arī var noskaidrot. Tomēr pret katru paņēmienu ir pretpaņēmieni. Piemēram, starpniekserveri - proxy. Turklāt neizskatās, ka tiesām šobrīd darba trūkst, ja viena otra sēde ir gaidāma pat pēc vairākiem gadiem. Tas šo kuslo sistēmu vēl vairāk uzkārs, ja n kungs būs dabūjis pār savu galvu no m kunga asu repliku. Un galvenokārt, šis ir varas iestāžu mēģinājums spēlēt Lielo Brāli. Turklāt vidusmēra nabagam, kas netiek galā pat ar savu interešu ignorēšanu no parasta maršruta taksometra vadītāja vai namu pārvaldes puses, iet uz tiesu, algot juristu ik reizi, kad, viņam LIEKAS, ir aizskārta viņa neredzamā pašcieņa .... :) Vairums ne tikai pieteikumu tiesai - JURIDISKU dokumentu- nepratīs uzrakstīt, viņi jau tāpat pinas savā gramatikā un loģikā kā govs pāraugušā zālē. Utopija un daudz neticamā šajā stāstā.
vecis
v
Ļoti smieklīga ziņa, bet vēl asprātīgāka ir ideja kā tērēt valsts naudu! Meklēt tos nedaudzos lamerus, kas ālējas forumos no savām fiksētajām IP, itkā nebūtu brīvo prokšu vai Tora... :))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas