Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Internetā tirgo Latvijā nereģistrētu uztura bagātinātāju „Animal Cuts”

Pārtikas un veterinārais dienests konstatējis, ka vairākās Latvijas interneta vietnēs tiek tirgots Latvijā nereģistrēts, ASV uzņēmumā „Universal Nutrition” ražots uztura bagātinātājs „Animal Cuts”. Čehijā, veicot laboratoriskos izmeklējumus, vienā no šo uztura bagātinātāju partijām konstatēts progesterons - viens no sieviešu dzimumhormoniem. Produkts, kurā tas konstatēts, nav uzskatāms par uztura bagātinātāju, bet gan hormonālu medikamentu.

Čehijas kompetentā uzraudzības iestāde progesteronu konstatējusi „Animal Cuts” uztura bagātinātājā ar partijas numuru EXP 03/14/13. Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus neiegādāties šo produktu, bet tos, kas to jau ir iegādājušies, pārliecināties, vai iegādāts nav tās partijas produkts, kurā konstatēts progesterons.

Tā kā  uztura bagātinātājs „Animal Cuts” nav reģistrēts PVD Pārtikas centrā, Latvijā to izplatīt ir aizliegts. Pārtikas un veterinārais dienests uzdos to izņemt no apgrozības neatkarīgi no tā, vai tirdzniecībā ir uztura bagātinātāja „Animal Cuts” partija ar progesteronu vai bez tā.

Uztura bagātinātājs „Animal Cuts” tiek tirgots kā tauku dedzinātājs. PVD šo produktu konstatējis vairākās interneta vietnēs Latvijā, tostarp:

http://www.simsim.lv/index.php?productID=177172

http://www.1a.lv/sporta%20uzturs/tauku_dedzinataji_fat_burner_universal_animal_pak_biotech_weider/details.php?id=1699586

http://www.vp.lv/index.php?env=-in-commerce/store/category:m181--3-4-s-

 (http://www.pvd.gov.lv/lat/lab_izvlne/datubazes/_gv/external-db_1/).  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas