Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Īrijā pasta balsošanai pieteikušies trīs, uz vēlēšanām sola aizvest

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
no DK
n
atliek tikai pievienoties Laurai - dala Latvijas gaiso pratu stude dazadas augstskolas arzemes, ari Danija. Un nebut ne Kopenhagena. Zinot sabiedriska transporta izmaksas Danija, nu nav viegli aizklut lidz iecirknim. Bet par pases sutisanu pa pastu - skumji, ka valsts iesaka saviem pilsoniem neverigu attieksmi pret so dokumentu. Cik diplomatu vai varas viru pasi butu gatavi savu pasi sutit pa pastu?
Jānis J. Dimants,Jr.,M.D.
J
Iesaku kandidātiem uz Saeimu doties uz Īriju, Angliju un runāt ar tautiešiem - LR pilsoņiem - mudinot visus viņus piedalīties vēlēšanās. Personīgais kontakts ir tas svarīgākais. Šādā veidā arī tiek parādīts, ka ārzemēs dzīvojošie LR pavalstnieki nav aizmirsti. Jāuzrāda ieinterisētība no kandidātu puses. Te vairs nelīdzŗs nekāda gudra atrunāšanās vai izrunāšanas - ka nav līdzekļu, par tālu, utt. Mūļķības. Visu var un viss ir iespējams, ja ir labā griba. Divdesmit gados CVK nav ievedusi vēlētāju reģistru Latvijā! Šausmas.
Laura
L
Ļoti nepatīkami, cik sarežģīta pataisīta balsošana ārvalstīs. Pašlaik atrodos Anglijā, kur studēju. Pa pastu pasi nosūtīt nevaru, jo tā ir vajadzīga uz vietas dažādu dokumentu kārtošanai, bet vēlēšanu dienā iecirknī arī ierasties nevaru, jo transports ir ļoti dārgs. Pašai kauns un žēl, ka nevarēšu nobalsot, lai gan tajā nesaredzu savu vainu.
fiksais
f
Šobrīd ārpus Latvijas varētu būt līdz 500 tūksošiem vēlētāju, kas ļoti varētu ietekmēt SC, PLL rezultātus Rīgā. Tāpēc maksimāli jāsamazina risks...Pagaidām plānotā balsu optimizācija norisinās veiksmīgi!
Info
I
Centraalaas Veeleeshanu Komisijas maajas lapaa publiceetaa informaacija: "Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu ārvalstīs saņemtās vēlētāju balsis ir pieskaitāmas Rīgas vēlēšanu apgabala rezultātiem. Līdz ar to vēlētāji ārvalstīs Saeimas vēlēšanās varēs balsot par Rīgas vēlēšanu apgabalā reģistrēto partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu sarakstiem. " Ja aarvalstiis dziivojoshie latvieshi aktiivi piedaliitos veeleeshanaas , tas potenciaali vareetu mainiiit dinamiku balsoshanas rezultaatos Riigaa un apdraudeet SC poziicijas. Viela paardomaam...
Pievienojos
P
Tieshaam, lai nobalsotu aarzemees, Latvijas pilsonjiem ir jaapieliek krietnas puules. Balsoshanas pa pastu regjistraacijai Latvijas pilsonja pase ir jaanosuuta uz veestnieciibu, Pashlaik esmu "Zaljaas kartes" procesaa ASV Imigraacijas Dienestaa. Teiksim, ja mana pase tranziitaa pazuud, tas var neatgriezeniski ietekmeet arii imigraacijas lietas, nemaz nerunaajot par klapataam pases atkaartotai sanjemshanai aarzemees. Otrs variants- balsot iecirknii. Tuvaakais iecirknis ir chetru stundu braucienaa (uz katru pusi)..
vēlētājs
v
Es vēlējos pieteikties uz pasta balsošanu Spānijā, jo vēlēšanu dienā nevarēšu apmeklēt vēstniecību. Diemžēl mani pasūtīja 3 mājas tālāk, jo, redz, Spānijā pasta balsošana nav iespējama. Tā ir iespējama tikai Portugālē. Tā kā Spānijā noteikti ir daudz vairāk latviešu nekā Portugālē, jādomā, ka šo noteikumu ir izdomājis kāds ar mērķi, lai daudzi nevarētu piedalīties vēlēšanās. Ni ko, mērķis ir sasniegts - es un mana ģimene vēlēšanās nepiedalīsimies.
J
Tiesības vēlēt nav mazākas par tiesībām nevēlēt. Viņi vienkārši nespēj izlemt, kuru mafiju iepriecināt ar savu balsi. Ko nosodīt tādā situācijā - partiju mafijas vai tautiešus Īrijā. Tautiešus - tāds ir vienots kopīgais mafijas verdikts!
rinķī apkārt
r
balsošana pa pastu ir ērts "pasākums". Šogad "izmēģināju". Nevaru iedomāties nevienu objektīvu iemeslu, kā vienīgi vienaldzību pret LV, kuras dēļ latvietis šogad nenobalsos, un tā vnk ir nožēlojama parobežotība, nevis "pamatots protests" no to puses, kuri tā arī neaizies novēlēt, jo nebija, kas saorganizē "braucienu uz zooparku" :).
a ko ta nu?
a
Daļēji tas ir tāpēc, ka Saeima nav spējusi nodrošināt vienkāršāku vēlēšanu kārtību ārzemēs dzīvojošajiem. Vajadzētu ieviest vēlētāju reģistru. Protams, ka neiešana balsot no emigrantu puses ir arī pamatots protests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas