Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

IUB aizliedz LM slēgt 24 566 latus vērtu līgumu ar privātpersonu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Labklājības ministrijai (LM) slēgt 24 566 latus vērtu līgumu ar privātpersonu Zaigu Kļaviņu - par trīs suņu-pavadoņu nomu Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā projektā.

LM konkursā par trīs apmācītu suņu-pavadoņu nomu personām ar redzes invaliditāti uz laiku bija saņēmusi divu pretendentu piedāvājumus. Ministrija izlēma slēgt līgumu ar individuālo komersanti Zaigu Kļaviņu, taču par šo lēmumu sūdzību IUB iesniedza biedrība Saules suns.

Savā iesniegumā Saules suns apšaubīja konkursa uzvarētāja pieredzi un profesionālo kvalifikāciju attiecībā uz suņu-pavadoņu apmācību viņu nodošanu personām lietošanā.

Saules suns IUB norādīja, ka suņa-pavadoņa apmācībai nepieciešamas specifiskas zināšanas, turklāt personas ar redzes traucējumiem nodrošināšana ar suni-pavadoni neaprobežojas tikai ar suņa-pavadoņa apmācību, ir svarīga arī personas sagatavošana konkrētā suņa-pavadoņa praktiskai izmantošanai, tāpat ir jāizvērtē, vai persona ar redzes traucējumiem un konkrētais suns-pavadonis spēs saprasties”.

Saules suns norādīja, ka minētās šaubas par Zaigas Kļaviņas pieredzes un profesionālo zināšanu trūkumu saistībā ar suņu-pavadoņu apmācību apliecina arī fakts, ka komercreģistrā IK Zaiga Kļaviņa reģistrēts tikai 2010.gada 16.septembrī, tas ir - četras dienas pirms konkursa piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām.

Saules suns lūdza atcelt LM iepirkuma komisijas 2010.gada 15.oktobra lēmumu par konkursa rezultātiem, aizliegt ministrijai slēgt iepirkuma līgumu ar individuālo komersantu Zaiga Kļaviņa un izslēgt to no turpmākās dalības iepirkuma procedūrā.

LM biedrības Saules suns iebildumus novērtēja kā nepamatotus, savukārt IUB, pārbaudot un izvērtējot lietas materiālus, kā arī uzklausot iesaistīto pušu viedokļus, biedrības iebildumus atzina par pamatotiem un aizliedza LM slēgt apstrīdēto līgumu.

IUB lēmumu mēneša laikā iespējams apstrīdēt Administratīvajā rajona tiesā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas