Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Izbīda" ideju budžetu iesniegt līdz 1.septembrim; PCTVL pārliecinājis Urbanovičs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VG
V
Kāpēc vienotības atbalstītājiem šī ideja tik ļotik nepatīk? Valdis nākot pie varas, pārmetis Godmanis, ka tas esot strādājis pārāk aizklāti un ne mēs būsim pavisam citādi, bet īstenībā arī viņš pēc dažiem mēnešiem kļuvis tāds pats(lasi pēc vēlēšanām) un, ja JL netaisās sagadāt pārsteigumus, tad viņiem nekas nemainās, nav taču svarīgi, kad tieši iesniegt to likumprojektu, savukārt, ja atkal paredz kaut kādas mahinācijas ar pensijām, pabalstiem, tad protams jābalso pret... Kaut gan, ja viņi patiešām iecerējuši kaut ko tādu, tad izbīdis to ar pēcvēlēšanu grozījumu palīdzību, tā kā jēgas šim lēmumam nav, vienīgi vēlreiz atspogulojas JL divkosība...
Zuze
Z
Vienotības valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis sarunā ar Neatkarīgo atzina: "Gribēt var daudz ko, taču tēvzemiešiem būtu objektīvāk jāizvērtē tas, cik kvalitatīvs ir viņu piedāvājums. Savulaik esmu bijis šīs partijas biedrs, tāpēc labāk nekā citi pazīstu cilvēkus, kas no tēvzemiešiem startēs vēlēšanās." Politiķis neslēpa skepsi pret TB/LNNK, uzsverot, ka tieši šā iemesla dēļ viņš nepiedaloties Vienotības sarunās ar tēvzemiešiem, atstājot šo jautājumu savu partneru, tostarp Jaunā laika, ziņā. "Domāju, ka tēvzemiešiem pret Vienotības piedāvājumu būtu jāizturas ar lielāku pazemību," sacīja Ģ. V. Kristovskis.
Zuze
Z
Eiropas Parlamenta (EP) Finanšu krīzes komiteja nāca klajā ar projektu ziņojumam par Latviju, kurā nosoda ārvalstu banku uzvedību Latvijā un norāda uz valstij bīstamo kvalificētu darbinieku masveida emigrāciju. Komisijas ziņojuma projekts atšķiras no komitejas locekļu izteikumiem Latvijā, kad viņi kopā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski rezumēja savus iespaidus Latvijā. Neatkarīgās 1. aprīļa publikācija par šo pasākumu saucās Dombrovska atskaite iepriecina eiropiešus: "EP delegācija aizbrauc no Latvijas, vismaz publiski apjūsmojot Ministru prezidenta Valda Dombrovska atskaiti par valdības sasniegumiem ekonomikas stimulēšanā un sociālās drošības uzturēšanā. (..) V. Dombrovskis norādīja, ka izklāstījis EP deputātiem, ko Latvija paveikusi ekonomiskā krīzes pārvarēšanā. Proti, samazinājusi budžeta deficītu, stimulējusi ekonomiku un izveidojusi sociālās drošības tīklu. Pēc tam P. Berē aicināja valdību koncentrēties uz diviem uzdevumiem. Pirmkārt, izstrādāt uz izaugsmi vērstu stratēģiju, kuru virzītu eksports. Otrkārt, nodrošināt cilvēkkapitāla saglabāšanu, saprotot ar to galvenokārt bezdarbnieku noturēšanu valstī." Tagad izrādās, ka reālā emigrācija un tās pieauguma draudi izrādījušies pietiekami, lai komitejas deputātu vairākums neņemtu par pilnu V. Dombrovska stāstus, cik valstī viss ir lieliski. Komiteja uzdrošinājusies kritizēt komercbankas, no kā cenšas izvairīties daudzi politiķi ne tikai Latvijā. Proti, ziņojumā tiek nosodīta ārvalstu banku uzvedība, kas, savu interešu vadītas, neesot pieļāvušas lata devalvāciju. Tas esot radījis valstij nepieciešamību veikt krasus algu samazinājumus, novedot pie jaunu un kvalificētu darbinieku masveida emigrācijas no Latvijas. Par šā ziņojuma projekta publiskošanu parūpējās Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle, kurš martā bija iejuties komisijas pārstāvju gida lomā. Ziņojuma autore pārstāv parlamenta sociālistu grupu. Līdz ar to saprotami viņas apgalvojumi, ka krīzes izraisīšanā lielā mērā vainojams globālais kapitālisms ar ASV "ekspansīvo monetāro politiku" priekšgalā. EP labējo grupu deputāti jau izteikušies pret šādu uzstādījumu. Starp deputātiem bijusi manāma šķelšanās arī pēc nacionālās pazīmes – Latvijas komercbankām adresēta kritika neapmierinājusi zviedru deputātus, jo šo banku kapitāls taču nāk no Zviedrijas. "Esmu patīkami pārsteigts par ziņojuma gatavotājas precīzi uztverto Latvijas problēmu un tās tiešo atainojumu ziņojumā," atzīmē R. Zīle. Komisijas atklāsmes it kā varētu izmantot, prasot no ES palīdzību Latvijai. Komitejas ziņojuma projekts ir tikai diskusiju objekts, bet rudenī jānotiek EP deputātu balsojumam par ziņojuma gala variantu.
:o)
:
AŠ kvadrāta apmāti un nozombēti muļķi, tādi kā tu, negrib redzēt normālam cilvēkam acīm redzamas un pašsaprotamas lietas: krīzi jau šajā valstī izsauca kalvītis un šlesers, spiezdami pedāli grīdā, tāpēc tagad viss, ieskaitot parādus SVF un arī reisu skaita samazinājumu, ir tikai loģiskas sekas tavu elku gadiem ilgai valsts vadīšanai.
vilis
v
1:0 opozīcijas labā.No TP to varēja gaidīt.Meistari uz kastaņu rušināšanas no oglēm ar citu rokām.Izskatās ka biezie konsolidējušies ne pa jokam.Čūjet ka žārennim pahņet.
Zuze
Z
Tavai zināšanai Latviju grāvī iegāza Parexsa neuzraugi LB un Fuktuks, kuri viens bija no JL, bet otrs no TP, bet kuri abi , pateicoties Vienotībai, sēž savos siltajos beņķos un turpina ļekšēt ikru maizītes, bet tauta maksāt šo bankas bankrotu. Tikai pēc tam nāk glābēji, kurus pats repšes kungs attaisno ar rimsīti. Tā ka kaut ko atkal sacepi politmērcē, nabadzīte.
Ai
A
Zuze - vēl tikai jāpiesauc tās nelaimīgās pensijas, cita nekā nav ko likt pret AŠ2 biedru cūcībām? Nenienāk prātā, ka jāsamazina viss tādēļ, ka biedri no TP gāzēja, kamēr iegāzēja totālā grāvī un Godmanis ar Nosaing spešal situāciju padarīja vēl sliktāku glābjot Parex. Un TP vienmēr rīkojusies cūcīgi - sataisa ziepes (paraksta nenormālas vienošanās ar SVF) un aizvācas opozīcijā, tagad nav iekšā sataisīt budžetu-pametīs zem tanka JL un pēc vēlēšanām plātīsies cik labu/ sliktu budžetu sagatavojuši.
Zuze
Z
beta 12:51 Problēma jau ir tā, ka valsts budžetu sastādīt var, bet sociālais budžets bez nopietnas reformas pensionāru baru nepavilks. Penšu mums daudz, ap 300 tūkstošiem. Puse marazmā, te arī posta partijas elektorāts... Tieši tāda ir likme šim balsojumam. ______________________ Aplausi tev, Betiņ! Tavai zināšanai PENSIONĀRU BARS ir Latvijas Republikas pilsoņi, kuri baro Vienotības maizes kartiņas biedrus - tādus ciniķus un riebekļus kā TU! Tas jau vairs nav smieklīgi kā Vienotība apsaukājas visur un vienmēr!
beta
b
Problēma jau ir tā, ka valsts budžetu sastādīt var, bet sociālais budžets bez nopietnas reformas pensionāru baru nepavilks. Tas nozīmēs nepopulārus lēmumus, pensiju vecuma palielināšanu, priekšlaicīgās pensionēšanās samazināšanu, un ,iespējams, soc. nodokļa palielināšanu. gan jau vēl kaut ko. Savukārt, tādas muļķes kā Verze, kas uzstājas kā pensionāru interešu pārstāve, bet pati pērk kaut kāda Zīda ceļa akcijas, brēks par penšu interešu aizskārumu. Penšu mums daudz, ap 300 tūkstošiem. Puse marazmā, te arī posta partijas elektorāts... Tieši tāda ir likme šim balsojumam. Tikai to pensionēšanās vecumu nāksies palielināt, nekur neliksimies. Daudz kur Eiropā tas ir augstāks.
KLM
K
Tā tie krievi dara jau kopš 1990. gada. ...................................................... ..................................... Jā, kopš 1990. gada Pliners ir lielkrievs - lidz 1990. gadam bija beduins un ganīja kamieļus Sinajas tuksnesī....
Zuze
Z
Vai nav slaveni sasniegumi, Vienotība? Ceturtdiena, 20.maijs (2010), plkst.11:47 | Daiga Kalniņa No 1. maija notikusi otrā lauku autobusu reisu retināšana. Latgalē lielākais vietējo autobusu maršrutu reisu samazinājums skāris Daugavpils un Preiļu novadus. Bet pirmais vilnis pāri gāja jau no 2009. gada 1. septembra, kad sakarā ar valsts dotācijas samazināšanu vietējās nozīmes maršrutu autobusiem lauki piedzīvoja pirmo sabiedriskā transporta tīrīšanas vilni, kad samazināja ievērojamu daļu maršrutu un pa lauku ceļiem aizvien biežāk sāka ripot pašvaldību nodrošinātie skolēnu autobusi. Samazināšana var turpināties Daudzas apdzīvotas vietas laukos palikušas kā rezervāta teritorijas gandrīz vispār bez sabiedriskajiem transporta pakalpojumiem. Dažviet pašvaldības ar saviem autobusiem pāris reizes nedēļā pieved braukt gribētājus 5–10 kilometru līdz galvenajiem ceļiem un autobusiem, kuri kursē. Neatkarīgā centās noskaidrot, kā slēgto reisu apdalītajiem pārvietoties pēc 30. maija, kad līdz ar mācību gada beigām beigs kursēt arī skolu autobusi? Lielai daļai lauku iedzīvotāju aiztikšana uz tālo novada centru, par Rīgu pat nerunājot, jau tagad kā jaunlatvietim Pēterpili lūkoties, jo privātais auto nav pa kabatai.
Lode
L
Nu,protams, nevienā no opozīcijas partijām nav spēcīga finanšu ministra kandidāta. Lai cik aprunāti un nicināti no viņu puses ir Dombrovskis un Repše, bet bez viņu zināšanām un spējām opozicionāri nevar iztikt. Nu, kur vēl lielāku laimi, budžets būs svešām rokām sastādīts, bet paši tikai pielabos savu zināšanu līmenī un savās interesēs. Kauns opozīcijai!
....
.
.... Zuze » beta 11:48 Beidz nu tamborēt nekādu papildus ieņēmumu nav , jo nav nekas darīts , lai bizness sāktu strādāt, izņemot papildus nodokļus, kurus nākošgad ieviesīs vēl drastiskākus. Ārzemju naudasmaisi jau pēc pāris gadiem šo noēsto naudiņu prasīs atdot, bet mums nebūs ko atdot, tāpēc šis parāds būs kāpārfinansē uz baigiem procentiem , kurus mūsu mazbērni vēl maksās simts gadus. Tāpēc beidz nu dziedāt, tāpat jau šķēremi no to Valdības burlaku murgojumiem par ekonomikas augšupeju, mkura kā dūmi pazudīs vēlēšanu naktī. Un to nesaku tikai es, palasi ko raksta JL atbalstītājs rimseviks, tad ceru , ka beigsi te melot1
Jakovs Pliners teica..... lai šķeltu opozīciju. Tā tie krievi dara jau kopš 1990.gada. Ka tik būt pret un šķelt.
dzintra
d
Kaitīgs bija iepriekšējais budžets pēc 6.jūnija. Šis vairāk izskatās pēc vēlmes atklāti diskutēt par nepieciešamajiem uzdevumiem nākošiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas