Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izceļoties nesaskaņām valdībā, Zalāns pamet sēžu telpu

Šodien valdības komitejā starp ministriem izcēlās asas diskusijas par sagatavoto elektronisko identifikācijas karšu koncepcijas projektu, un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), protestējot pret sēdē notiekošo, pameta sēžu zāli.

Pret sagatavoto koncepciju iebildumus izteica finanšu ministrs Einars Repše (JL), vairākkārt uzstājot uz nepieciešamību šo jautājumu atlikt un pieaicināt nozares ekspertus.

Ministrs arī pauda bažas par šī projekta pietiekamu lietderības izvērtējumu un, viņaprāt, esošajām nepilnībām, piemēram, joprojām neesot izvērtēta iespēja līdzīgi kā ASV identifikācijas kartes saistīt ar autovadītāja apliecību.

Aizsākot plašas diskusijas ar RAPLM ierēdņiem, Repše pat paziņoja, ka viņam radusies sajūta, ka "šajā koncepcijā nav kaut kas tīrs".

Šādi Repšes komentāri saniknoja Zalānu, kurš paziņoja, ka "valdības sēdi nevajag pārvērst par cirku". Zalāns pauda uzskatu, ka šāds valdības darbs ir nožēlojams, un pameta valdības sēžu telpas.

Repše žurnālistiem šodien uzsvēra, ka pirms lēmuma par elektroniskā paraksta ieviešanu tomēr vajadzētu uzklausīt dažādus ekspertus. "Mums šajā jautājumā vajadzētu uzklausīt neatkarīgos ekspertus, jo reiz jau bijis mēģinājums ieviest elektronisko parakstu un tagad, vēlreiz lemjot pat to, būtu jābūt ļoti pārliecinātam, ka šī versija tiks ieviesta," sacīja Repše.

Pēc Dombrovska ierosinājuma koncepciju virzīs izskatīšanai valdībā, kur tiks pieaicināti arī nozares eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas