Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izglītības satura centrs neizpratnē, kādēļ sporta stundās bērniem tik daudz liek skriet

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu nu
n
skrieshana ir sporta pamatu-pamats. Nevienu sporta speeli nav ieteicams speeleet neiesildoties. Pareizi, labaak seedeet pie datora, vo kur veseliigs dziives veids. Pie visa vainiigi vecaaki (nerunaaaju es te par slimiem beerniem), kas sava slinkuma peec beerniem neliek kusteeties. Pilseetnieki - tas ir otrs iemesls nekusteeties. Kartiigaas lauku skolass, lauku beeerni to tik vien gaida kaa izskrieties...run forest run
Berta
B
Bet piedodiet, vai tas (Līvānos un vēl daudz kur citur) vispār ir sporta pedagogs, kurš tik pavirši strādā? Vai viņam nekas nav mācīts Sporta pedagoģijas akadēmijā? Ja cilvēks nevar vai negrib strādāt, nav painteresējies pie klašu audzinātājiem un skolas medmāsas, vai ar tās vai citas klases bērniem viss ir o.k., - uz ko viņš cer? Tikai uz algas saņemšanu? Un, savukārt, klašu audzinātājiem un medmāsām arī ir jādod informācija sporta pedagogam, nevis jātur tās ziņas plauktiņā vai datora failos. Ne bez vainas savu reizi ir arī vecāki, kuri neko nedara - nevīžo saņemt ārsta izziņu un pat neko nepasaka. IZM programmās NAV paredzēts, ka cilvēki ir vienkārši muļļas un nejēgas, toties prasa samaksu par darbu. Vispirms pienākumi, un tikai tad, ja tie ir izpildīti, var runāt par tiesībām.
cony
c
Es atkal brīnos,ka eksperte Inese Bautre nesaprot,kādēļ skolotāja bērniem vienkārši liek skriet.Es saprotu tā,ka tādā veidā visvieglāk var novadīt stundu un vēl paspēt paklačoties ar draudzenēm.Visbēdīgākais ,ka šādu pieeju stundu vadīšanā var vispārināt arī uz citiem priekšmetiem.Visur un vienmēr ir jāmeklē mācību jēga un saturs.JAU vairākus desmitus gadus atpakaļ divas pensionētās amerikāņu skolotājas restorānā samērā skaļi sākušas meklēt kotletē gaļu un tajā laikā viņam pievienojās liela tā laika sabiedrības daļa.
skola
s
Nevajag muldēt pa tukšo- kāds bērns centrā? Centrā reāli ir mācību sasniegumi- kam tie labāki ( skolai vai skolotājam)- tie skaitās "labie un pareizie", citi- ar ne tik labiem rezultātiem- nav nekas. Standarts ir tikai papīrs, bet dzīve ir dzīve, kurā viss un visi tiek šķiroti ( K. Marksa mācibai par šķirām līdzīgs variants). Tā kā princips "bērns centrā"- šeit un tagad tā ir utopija, kamēr Latvijā valdīs marksisms un bijušie komunisti un komjaunieši ( pēc domāšanas veida nevis pēc vēsturiskajām biedra kartēm). Tāpēc (pusoficiāli) ir "labās un sliktās" skolas, bet miljonāriņi savus bērniņus vispār sūta mācīties uz ārzemēm. u.t. t., u. t. t.
Exxlib
E
"Vienlaikus viņa akcentē sadarbības nepieciešamību starp sporta skolotāju, vecākiem un skolas medicīnisko personālu..." vai tad medmāsas vēl ir skolās apmaksātas????
Edgars
E
Šī ir tā retā reize, kad jāpiekrīt IZM. Piemērs no dzīves: NDG ģimnāzijā tāds sk. Balodis liek vsk. zēniem skriet. Viens bijis iepriekšējos gados atbrīvots, jo slimīgs, kaut trenējas šahā, bet Balodis viņam tik sauc: "Skrien, šahist, skrien!" Šahists skrien, kamēr noģībst, klases biedri šo gandrīz nešus aizdabū pie medmāsas. Nākošā reizē Balodis atkal liek skriet, šahists noģībst atkal. Ar ko tas viss beidzās? Šahists saslima ar depresiju un no skolas aizgāja. Uz citu, cilvēcīgāku.
jupis
j
Skriešana tāpat kā dūru cīņa ir pašaizsardzības veids. Viens labs skrējējs var aizmukt no daudziem viņu pieklopēt alkstošiem bokseriem!
kombainieris
k
nē, spēlēt kabatas biljardu!
ululiņš
u
Bizošana attīsta tkai izturību. Bet kustību koordināciju taču arī vajag. Vienlaicīgi to var iegūt, spēlējot sporta spēles. Tas gan prasa fizkultūras skolotāja kā trenera aktīvu līdzdarbību, nevis tikai: "Pacel vienu kāju, pacel otru kāju, tagad skrien..."
Sigita
S
Kaarteejo reizi tai augshai nav ne mazaakaas saprashanas , kas notiek reaalajaa dziivee. Mans beerns pirms paaris dienaam paarnaaca no skolas nelaimiigs, skreejis krosu liidz pilniigam bezspeekam, gandriiz nelabi palicis. Skolotaaja stingri peec normatiiviem ielikusi 4 un veel novaikstiijusies, ka tas esot knaps, tikko sekmiigs cetrinieks.
Protams...
P
Nekas nav vienkāršāk - nokomandē bērnus skriet un pats var urbināt degumu... :(
Krabis
K
Cry me a river. Nebūtu skriešanas, tas Līvānu 1. vidusskolas skolnieks būtu nomiris ejot pāri ielai vai mazgājot traukus. Slima sirds ir slima sirds. IZM atkal var imitēt baigo darbošanos.
onslavs
o
parakstos zem šitā: galvenais akcents prasmju apguvē un fizisko spēju attīstīšanā ir likts uz skolēna sacenšanos pašam ar sevi, izvērtējot individuālo rezultātu attīstības dinamiku. Skolēna individuālā attīstības dinamika, kā arī attieksme pret izglītošanos ir arī jāņem vērā skolotājam, vērtējot mācību sasniegumus. Tā tam būtu jābūt... kā ir, nemāku teikt...
peteris
p
kartejo reizi izglitibas ministrijas ierednieciba ir apliecinajusi savu nekompetenci runajot bez argumentiem. starp citu, GDA normas kuras bija meraukla padomju laikos bija labaks standart neka tagad. No patreizejas IZM institucijas vajadzeja atlaist pusi darbinieku un parejos saformet no jauniem
Kārlis
K
Leonīds Kuzņecovs Ādažu vidusskolā ir labākais fizkultūras skolotājs pasaulē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas