Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

IZM nevar ietekmēt LOK brīvbiļešu dalīšanu

Tas, kā notiek procesi ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viesu karšu piešķiršanu, ir LOK atbildība, taču katrā procesā jāievēro godīguma principi, uzskata izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS), jo “mehānismiem jābūt vienlīdzīgiem un caurspīdīgiem,” sacīja viņas padomniece Agnese Korbe.

“Ministre uzsver, ka ikvienam ir jārīkojas atbilstoši savai kompetencei, darba pienākumiem, ievērojot likumu, tajā skaitā – arī saistībā ar akreditāciju,” šādi A.Korbe komentēja situāciju, ka Pekinas olimpiskās spēles kā Latvijas delegācijas akreditētie viesi apmeklēja Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ar dēliem.

Dienai iepriekš atzina LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijai pienākošās viesu kartes var izmantot deviņi cilvēki, kas izvēlēti pēc LOK ieskatiem. Viņš arī norādīja, ka tas ir LOK valdes un izpildkomitejas lēmums, bet nepaskaidroja, pēc kādiem kritērijiem viesi tiek izvēlēti.

Lai gan LOK saņem finansējumu arī no valsts, tā ir neatkarīga biedrība, jo no budžeta tiek finansēti “noteikti uzdevumi un noteikti mērķi, kas jāsasniedz,” sacīja A.Korbe. Līdz ar to Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neko Olimpiskajai komitejai nevar norādīt.

A.Korbe atzina, ka T.Koķe šodien Pekinā tikusies ar A.Vrubļevski, taču šo jautājumu viņi neesot pārrunājuši. Tomēr ministre aicinot visu Latvijas sabiedrību koncentrēties uz pozitīvo olimpiskajās spēlēs: “Lepoties ar mūsu sportistiem, atbalstīt viņus un ar savu pozitīvo noskaņojumu un emocijām palīdzēt sasniegt viņiem pēc iespējas labākus rezultātus, lai veicinātu arī seno grieķu iedibinātās Olimpiādes filozofijas nostiprināšanos mūsdienās”.

IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps līdz trešdienai ir atvaļinājumā, ko arī uzsvēra sazvanīts Pekinā, kur apmeklē olimpiskās spēles LOK viesa statusā. "Rītvakar būšu Rīgā, tad varēsim parunāt par darbu," sacīja E.Šneps. Savukārt pats A.Kalvītis Dienu ar īsziņas palīdzību informēja, ka esot Jakutskā, bet vēlāk nebija sazvanāms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Brīvbiļetes tiek arī Kalvītim ar dēliem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas