Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

IZM piedāvā sešus variantus, kādā veidā samazināt skolotāju algas

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvājusi apspriešanai vairākus variantus atalgojuma samazināšanai. Kā zināms, visām ministrijām ir jāsniedz valdībā priekšlikumi, kā samazināt izdevumus. Valdības uzstādījums ir samazināt valsts iestādēs strādājošo atalgojumus par 20%.

IZM piedāvā par 20% samazinot darba samaksu par 1 likmi (21 kontaktstundu), atsakoties no pēdējos gados paveiktā – papildu pienākumu apmaksas (konsultāciju stundas, rakstu darbu labošana, gatavošanās stundām, klases audzināšana), tiek apspriesta arī 1 likmes palielināšana no 21 uz 27 kontaktstundām nedēļā, kvalitātes piemaksas samazināšana, iespēja doties bezalgas atvaļinājumā vasarā, skolotāju skaita samazināšana. Viens no variantiem likmi paredz paaugstināt līdz 31 kontakstundai, par kuru tiktu maksāti 415 latu, un šajā summā ietilptu arī samaksa par konsultācijām, rakstu darbu labošanu, gatavošanos stundām un klases audzināšanu.

Priekšlikumi nosūtīti skolām un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai, kas nesen rīkoja plašu protesta akciju. Tuvākajā laikā partneriem jāvienojas, kuru no sešiem variantiem atzīt par piemērotāko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas