Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

IZM piedāvā sešus variantus, kādā veidā samazināt skolotāju algas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
31
3
31 kontakstunda nedela sanak tikai matematikas un valodu skolotajam. Parejiem ar 1 (2)stundu nedelaa katrai klasei nekad nesanaks 31 kontaktstunda! Un nostradat 31 kontakstundu ir tiesam verga darbs, kur cietis tikai skoleni. Jaa, arzemes pat nav 21 kontakstunda nedelaa kaa Latvijaa, jo zin, ka skolotaja darbam jabut kvalitativam! Jaa, un ir skolotaja paligi- asistenti. Un vel skolotaja aizvietotaji ( substitute teacher), kad skolotajs slims.
Paldies!
P
Es milu Skolmeistaru! Vardi vietaa!
A.P
A
Mēs varam taupīt, taupīt, apcirpt un vēlreiz apcirpt, bet arī katrai apcirpšanai ir sava robeža, pienāks brīdis, kad nebūs ko cirpt. Ko tad darīs cirpēji?
un
u
Tikai par taupību runā, nevis par ražošanas attīstību valstī. Un vēl nerunā par ministru un citu līdzīgu lielo algu apcirpšanu.
izbrīnītā
i
Varētu jau strādāt tās 31 kontaktstundas, bet kur lai tās dabū ,piemēram, pamatskolas fizikas skolotājs?Min. kab not. ir noteikts, ka katru mācību priekšmetu var mācīt tikai attiecīgs speciālists.Pamatskolā ir tikai 4 fizikas. Tāpat ir arī ar citiem priekšmetiem.Sākumskolā, pat, ja es mācu visus priekšmetus savā klasē, arī nevaru to 31 stundu dabūt.Nesaprotu valdības mērķi 31 kontaktstundai.
annamarija
a
Murgot par 31 kontaktstundu nedēļā var tikai tāds, kas pats skolā ne dienu nav strādājis. Ja skolotājs INTENSĪVI strādā stundā, jau pēc 4-5 viņš ir IZPUMPĒJIES un pārējās spējīgs vienīgi BŪT KLĀT. Skandināvijā skolotāja darba nedēļa ir 40 stundu gara, taču no tām tikai 12 ir kontaktstundas. Pārējā laikā: materiālu sagatavošana, darbs bibliotēkā, skolēnu apmeklēšana mājās, tikšanās ar vecākiem utt. Turklāt viņiem vēl ir SKOLOTĀJA PALĪGS, lai netērētos laiks, piemēram, izsniedzot skolēniem stundā nepieciešamos materiālus... Bet 4. maija republika jau nav nemaz iecerēta PILSOŅIEM. vienīgi PAŠA REŽĪMA ĪSTENOTĀJIEM; pārējie ir pīšļi un putekļi....
ha ha
h
Skolotājus mazināt? Bet ka ar IM dažadaranga ierēdņiem - skolās, pārvaldēs, IM struktūras? Ko ar tiem/. Viens strāda ar bērniem otrs viņu vada! Vajag sākt ar šo galu.
Pičuks
P
Atbildi uz šo jautājumu var sakombinēt no informācijas, kas izskanēja Dombura diskusijā pagājušo nedēļu - proti - skolotāju IR par daudz, pievienojot šim faktam Ingūnas Sudrabas domu, revidēt valsts pārvaldi. Man personiski līdzekļu samazināšana parāda ierēdņu un politiķu vēlmi nedarīt neko. Jo, mazinot, saudzējot utt. mēs aizmirstam tos, kas pelna naudu visiem šiem - valsts institūciju darbiniekiem... Vai tas būtu lieks skolotājs vai ierēdnis - valsts parāda, ka naudas pelnītāji ir un būs mazsvarīgāki par tērētājiem... Otrs būtisks moments, ko pieminēja Ozoliņš vakardienas komentārā - Kas un kā vārdā sakārto likumdošanu.. Kam tā ir domāta? Nu ne jau tai sabiedrības daļai, kurai patiesi rūp valsts liktenis... O, nē!
Trishkin Kaftan
T
Esco iz odnoj shkuri mozhno 20 shapok sdelatj.Ili 30.. ili 40... Dlja gnomov.
piedāvāju
p
Ja jau krīze, tad var rīkoties kā kara laikā. Slēdzam uz 1-2 gadiem visas skolas vispār! Uh, kāda būs ekonomija, Daļa skolotāju varbūt izdzīvos, vecākai tuvināsies saviem bērniem, bērniem 2 gadi pilnas laimes. Vai tad nebūtu labi? Tikai, ak vai, nāksies slēgt arī IZM! Vai šādam solim MK būtu gatavs?
nejēdzība
n
pirmais variants jau sen noguleets , taas bija krievvalodiigo skolas , no kuraam jau nu vismaz pirms 10 gadiem vajadzeeja tikt vaļaa , tagad protams to neizdariis , pie vainas izgliitiibas ministrija , šobriid ar ko atšķiras vaajdzirdiigs un vaajredziigs skolotaajs ( no burkaana komentaara01:08) no krievu skolas skolotaaja? taapat beernus tur maaca peec maskavaa apstiprinaatas prograamas ar visu cccp veesturi audzina nelojaalus koloniaalisma (okupaacija turpinaas uz valsts reeķina) mantiniekus
makšķernieks
m
kā, bet reņģu ēdājiem taču izglītība nav nepieciešama
Esīte
E
IZM piedāvā sešus variantus, kādā veidā samazināt skolotāju algas un divpadsmit variantus, kā pacelt ministru algas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jā...
J
Tiešām, kamēr ierēdņu četru ciparu algas neaiztiek, nevaram teikt, ka algas samazina solidāri...:(
Skolmeistars
S
Jā... IZM gan ir lielas problēmas. Un kā tās 2000 IZM ierēdņu galvas atrisinās šo problēmu? -samazinās savu skaitu līdz 20? - Nē. -samazinās savus vidēji 800 Ls lielos atalgojumus? -Nē. -samazinās mācību grāmatu skaitu un noteiks vienu katrā priekšmetā? - Nē. Protams, liks tām skolotājām rukāt divkārši par samazinātu algu. Lai burtnīcas, kontroldarbus labo par velti, liecības un atskaites, žurnālus raksta brīvajā laikā, klases ved ekskursijās un pasākumus rīko par personīgajiem līdzekļiem. Mīļas skolotājas, šajā valstī sievietes ir vergi, kas var strādāt par brīvu un saņemt minimālo algu, bet lielie vadītāji - VEČI - ar 2800 LVL mēnesī neies samierināties, jo tas ir smieklīgi maz par viņu atbildību un to, ka viņiem pietiek laika pabūt un atpūsties vēl neskaitāmās padomēs tur saņemot vēl tūkstošus mēnesī. Diskriminācija. Streiku eksāmenu laikā noteikti vajadzēs rīkot. Pat, ja cietīs bērni. arī manējais, kas šogad beidz skolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas