Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Izmantojot speciālos līdzekļus, robežsargi aiztur cigarešu kontrabandistus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
grieta
g
Šo robežsargu patruļu pielikt nacionālai bibliotekai,dienvidu tiltam u.t.t. un nebūtu tikai 8 kastes aizturētas , bet simtiem un tūkstošiem - jo svarīgas ir vērtības, kas" izkūp gaisā"!Tomēr cigarešu problēmu (ja valstī būtu sapratīgi cilvēki) varētu ļoti viegli atrisināt, vienkārši cigarešu cena jānosaka atbilstoši iedzīvotāju pirktspējai, jo ne jau aiz labas dzīves cilvēki tik labprāt pērk kontrabandu.Apdomājiet, kāda peļņa bija "Latvijas balzāmam", bet tabakas kompānijas Latvijā knapi velk dzīvību,jo,redziet, sņabsta pudeli akcijas laikā var par 1,89 ls nopirkt, bet paciņa "Parlamenta" maksā 2,25 un tai akcijas nekad nav.Toties padomju laikā cigaretes"Severnije" maksāja 6 kapeikas;"Pamir" 12 kapeikas, bet "Elita" bija par 30 kap.nopērkama. Pat nabagākais pensionārs par vismazāko pensiju varēja cigaretes nopirkt cik gribēja, taču tagad 2l 7% alus pudeli var par grašiem nopirkt, bet par smēķiem barga nauda jāmaksā.Saeimā savulaik brēca, cik tabaga kaitīga - vai tad uzliekot nesamērīgu cenu šis kaitīgums mazinās? Vai nebūtu milzīga cena (teiksim 100 ls par gabalu) jāuzliek "Pellijas" biezpiena tortei, kur ražošanā izmantots vairāk kā 30 ķīmisku vielu un, kura varbūt ir daudz, daudz kaitīgāka cilvēka veselībai, kā jebkuras cigaretes - vai kāds zinātnieks ir to izpētījis?Skaidrs, ka "Pellija" tūlīt izputētu un, kāpēc lai neizput tabakas rūpniecība Latvijā, ja cigaretes maksā tikpat cik ,piemēram, Itālijā jeb Spānijā, bet iedzīvotāju pirktsspēja ir vismaz 10 reizes zemāka.Palūkojiet, Krievijā par litra piena cenu var nopirkt 2 paciņas cigarešu un tās ir rūpes par cilvēku, jo arī smēķētāji ir valsts pilsoņi, kas gādā par valsts labklājibu! To nonīcināšana ir vienkārši bezdievība, jo Dieva priekšā visi ir vienādi- gan smēķētāji,gan tie, kas ēd saindētu pārtiku un elpo saindētu gaisu.
Pelēkais Vilks
P
Paldies robežssargu patruļai par iniciatīvu un pašaizliedzību. Kontrabandistiem - tā klājas, ja grib paši uz savu roku strādāt, nevis izmantot iestrādātos kanālus. Nevajag knauzerēties, samaksājiet Labiešiem! Tad būtu bijusi gan informācija, kurā dienā dežurē, aktīva patruļa, kurā miegamices, gan sakaru kanāls pa kuru palūgt ietekmīgiem načāļnikiem, lai liek patruļai pārtraukt vajāšanu.
idioti
i
glupā latvija
Jufs
J
"Speciāli līdzekļi" (jeb speclīdzekļi) ir tiešs krievu/padomju termina "spec-sredstva" tulkojums, kas absolūti neko neizsaka. Laiks būtu pāriet uz NATO terminoloģiju, ja latviski ir grūtības izdomāt lietu nosaukumus.
Pārliecība
P
Pārlasi pats savu rakstīto. :))
??????
?
Vai tie nebija "Par labu Latviju" ierindas biedri? Vadošie taisa lielākas rebes.
bush
b
400 bloki ar cigaretēm.
patiesība
p
Ja ik viens,savās valsts darba vietās cīnītos līdzīgi,kā rakstā minētie robežsargi,par mūsu Latvijas likumu ievērošanu un saimniecisko ekonōmiju,tad mums nebūtu krīze,bet pozetīva izaugsme un ne viena ģimene nejustu darba un naudas trūkumu.Būtu vēlams,ka visa sabiedrība uzzina ko vairāk par šiem cilvēkiem,kas spoži dara darbu.Par māksliniekiem ir raksti,bet par tādiem drošsirdīgiem ,gudriem robežsargiem neesu lasījis ne vienu rakstu.
Latweets
L
Endzeīns iet atpūsties. Jūs paši savus sarakstītos murgus pārlasat?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas