Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Izpletņlēkšanā bojāgājušā karavīra māte prasa 400 tūkstošu kompensāciju

Tiesā iesniegta otrā prasība saistībā ar negadījumu Speciālo uzdevumu vienībā pirms diviem gadiem, kad izpletņlēkšanas mācību laikā Daugavā iekrita četri, bet bojā gāja divi karavīri. Prasību iesniegusi Velda Poriete – bojā gājušā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīra Normunda Stradiņa mamma, kas pieprasa 400 tūkstošus latu no Aizsardzības ministrijas un NBS.

"Prasība iesniegta sakarā ar to, ka N.Stradiņš gāja bojā Latvijas Republikas institūciju un to amatpersonu prettiesīgas rīcības rezultātā, nenodrošinot praktisko lēcienu nodarbību ar izpletni pienācīgu drošību un atbilstību pašu NBS noteikto normatīvu prasībām,” _Dienu _informēja V. Porietes advokāts Aldis Gobzems.Viņš uzskata, ka prasītā summa ir samērīga, jo Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas budžets plānots vairāk kā 300 miljonu latu apmērā, līdz ar to prasības summa sastāda tikai 0,13 % no viena gada budžeta, nemaz nerunājot par visu valsts budžetu kopumā.Prasība iesniegta Rīgas apgabaltiesā, kur jau šobrīd skata otra bojāgājušā karavīra Mārtiņa Arāja atraitnes un viņas trīs gadus vecā dēla Kristapa prasību par morālā kaitējuma kompensāciju identiskā apmērā, t.i. 400 tūkstošiem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas