Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Izraēlas diplomāts: Latvija ir ciešs mūsu sabiedrotais

Latvija ir viena no Izraēlas tuvākajiem sabiedrotajiem Eiropas Savienības (ES) valstu vidū, intervijā laikrakstam _Diena _atzīst Izraēlas vēstnieka Latvijā vietnieks Dāvids Levi. Viņš norāda, ka iebrukums Gazā ir vērsts pret teroristiem, nevis civiliedzīvotājiem. Savukārt miera process panākams, vājinot kustību _Hamas _un Irānu, kā arī citus pretiniekus miera procesam, kā arī stiprinot mēreno palestīniešu valdību.

"Jūs saprotat, ka Izraēla ir demokrātiska valsts, kurai ir sevi jāaizstāv, un tieši to mēs pašlaik darām. Mēs izmantojam savas tiesības uz pašaizsardzību pret teroristisku organizāciju [Hamas], kas atklāti aicina iznīcināt Izraēlu un rīkojas, lai sasniegtu šo mērķi," Izraēlas darbību skaidro D. Levi. Viņš stāsta, ka pēdējos astoņus gadus Hamas un palestīniešu grupējums Islāma džihāds turpina izšaut raķetes no Gazas uz Izraēlu. Apšaudes pastiprinājušās pēdējā pusotra gada laikā, "kopš Hamas sagrāba varu Gazas joslā". "Izraēlas pilsoņi, kas dzīvo valsts dienvidos, regulāri tiek pakļauti apšaudes briesmām. Mēs nolēmām, ka beidzot jārīkojas, lai izbeigtu šīs apšaudes. Mūsu mērķis ir panākt, lai Izraēlas dienvidu iedzīvotājiem atkal būtu nodrošināta normāla, mierīga dzīve. Tas ir katras valdības pienākums," uzsver D. Levi, piebilstot, ka tiklīdz tiks izbeigta raķešu šaušana uz Izraēlu, tā beigsies arī operācijas Gazā.

Tāpat viņš secina, ka ES pēdējo piecu gadu laikā ir būtiski mainījusies, uzņemot jaunas valstis, kas ir ciešas Izraēlas sabiedrotās. "Pie tām es pieskaitu arī Latviju, kas ir viena no mūsu tuvākajiem sabiedrotajiem ES valstu vidū," Latviju uzteic D. Levi. Viņš arī nešķiet, ka Tuvo Austrumu reģionā notiekošais ietekmē antisemītismu Latvijā, "kā tas notiek Rietumeiropā".


(Žurnālista Ģirta Kasparāna interviju ar Izraēlas vēstnieka vietnieku lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Gazas kara dēļ Eiropā pastiprinās antisemītiski uzbrukumi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas