Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izvēlēts nosaukums grāmatai par Vīķi-Freibergu

Pēc apaļu 300 ierosinājumu saņemšanas noslēdzies konkurss par piemērotāko gaidāmās eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai veltītās grāmatas nosaukumu. Nosaukumi, kas ļoti precīzi atbilda topošajai grāmatai, bija vairāki, un tikai pēc ilgākas diskusijas izdevēji kopā ar autoriem nonāca pie kopēja viedokļa, ka vispiemērotākais ir rīdzinieces Maijas S. un valmierieša Pētera J. neatkarīgi vienam no otra iesūtītais nosaukums „Va(i)ras virtuve”.

Nelielu problēmu gan radīja fakts, ka abi uzvarējušā nosaukuma iesūtītāji atteicās no konkursa galvenās balvas – V. Vīķes-Freibergas savulaik lietotas rokassomiņas, tās vietā izvēloties pa jaunās grāmatas eksemplāram ar autoru autogrāfiem.

Savukārt vienu no abām pārējām lielajām balvām – V. Vīķes-Freibergas fotogrāfijām ar eksprezidentes autogrāfu un autentiskuma sertifikātu nolemts piešķirt konkursa dalībniecei ar pseidonīmu „blondulla”, kurai tāpat bija šķitis interesanti apspēlēt vārdu „Vaira” un „vara” līdzību, piedāvājot tādus variantus kā „Vairaskāre”, „Vairmāka” un arī „Vairākas Vairas” un „Izvairīgā Vaira”. 

Otra lielā balva aizceļos pie Jāņa P., kurš bija nopietni pastrādājis, gan izdomājot dažādus jēdzieniski bagātus vārda „Vaira” izmantojumus („Vaira, kas visu atvaira”, „Vairas ēnā” un „StarpVaira”), gan arī piedāvājot iniciāļu VVF atšifrējumu – „VVF – Vairas veiksmes formula”. 

Četras speciālbalvas – jaunās grāmatas eksemplārus ar autoru autogrāfiem – saņems Irēna S. no Rīgas, kas bija piedāvājusi grāmatas nosaukumā pašas V. Vīķes-Freibergas bieži izmantoto apzīmējumu „Ķengu grāmata”, Inga S. no Rīgas, kura ierosināja aizņemties saules pielūdzēju civilizācijām veltītās grāmatas „Kad saule bija dievs” nosaukumu, konkursa dalībniece ar segvārdu „valgere”, kura piedāvāja grāmatu saukt „Vairas neticamie piedzīvojumi muļķu zemē”, un „JAS MINA”, kuras ierosinājums bija „Pēc masku balles”. 

Speciālbalvas saņems arī portāla DELFI lasītāja ar segvārdu „pamela”, kas 17. janvārī ierosināja grāmatai nosaukumu „Ar trakumsērgu slimas lapsas pirmsnāves epilepsijas lēkmes gļuki”, un šī paša portāla lasītājs (vai lasītāja) ar segvārdu „es”, kas piedāvāja lakonisku nosaukumu „Lapsas žults”. Abas grāmatas tiks nosūtītas portāla DELFI redakcijai, kur tās arī būs saņemamas. 

Grāmatas autori un izdevēji no sirds pateicas arī visiem pārējiem konkursa dalībniekiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas