Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ja būtu zinājis, Godmanis Demakovai nebūtu ļāvis slēgt līgumu

Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) pirmdien „visu Latvijas iedzīvotāju priekšā” apliecināja, ka nezināja, ka 30.decembrī tiks slēgts līgums par Rīgas koncertzāles būvprojekta izstrādi, kas divu gadu laikā varētu izmaksāt sešus miljonus latu. To valdības vadītājs sacīja Latvijas televīzijas raidījumā 100.pants. Domāju, ka premjeram tas bija jāzina, uzskata I.Godmanis, taču viņš nekomentēja, kas par neinformēšanu sagaida vainīgo kultūras ministri Helēnu Demakovu (TP). Viņai ir  „nopietnas veselības problēmas”, teica premjers.

I.Godmanis sacīja, ka uzdevis līguma slēdzējiem valsts aģentūrai Jaunie trīs brāļi sākt sarunas ar arhitektiem par līguma atlikšanu. „Līgums paredz iespēju, ka mēs varam uzsākt līgumu citā laikā un tas nozīmē, ka līgums būs jāpabīda uz priekšu,” raidījumā sacīja I.Godmanis. Kā viņam stāstījis J3B vadītājs Zigurds Magone, līgumā neesot paredzētas finansiālas sankcijas, ja tas tiek atlikts. Premjers vairākkārt uzsvēra, ka nauda vēl nav samaksāta.

Viņš tieši neatbildēja uz jautājumu, vai kultūras ministre H.Demakova drīkstēja 30.decembrī dot akceptu līguma slēgšanai. Tas jāprasa ministrei, sacīja I.Godmanis. Ja valdības vadītājs, kurš līguma slēgšanas dienā bija atvaļinājumā, būtu zinājis par šo faktu, viņš H.Demakovai to nebūtu ļāvis.

„Es būtu teicis nē vairāku apstākļu dēļ. No vienas puses, tie ir vēsturiski objekti un tie ir mūsu eksperti, tur ir bijušas zināmas iestrādes, bet mēs nevaram to izdarīt, mums ar tādām grūtībām šis viens objekts ir jāturpina [Gaismas pils būvniecība].”

Pirmdien H.Demakova nesniedza nekādus komentārus par līguma slēgšanu. Arī J3B pretēji iepriekš solītajam līgumu savā mājas lapā vēl nav publicējuši.

Līgums noslēgts laikā, kad valdība vienojusies par būtiska finansējuma samazināšanu valsts pārvaldei. Informāciju par līguma noslēgšanu J3B publiski paziņoja tikai 2.janvārī. Summa mājas lapā ievietotajā informācijā netika atklāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Premjers: līguma slēgšana par koncertzāli neadekvāta esošajai situācijai

Šovakar 100.pants jau astoņos vakarā “Neprāta cenas” vietā 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas