Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ja Segliņu ievēlēs par TP līderi, viņš varētu atstāt ministra amatu

Tautas partijas (TP)līderis Aigars Kalvītis neredz iemeslus, kāpēc uz priekšsēdētāja amatu izvirzītais Mareks Segliņš 18.oktobrī partijas kongresā nevarētu kļūt par viņa pēcteci, jo arī nodaļu vadītāji viņu atbalstot. Taču uz jautājumu, vai ir iespējams arī cits kongresa iznākums, A.Kalvītis domīgi atbildēja: "Es nevaru atbildēt uz šo smago jautājumu, jo iepriekš jau nekad neko nevar paredzēt.

" _Diena _to līderim vaicāja, iespaidojoties no atsevišķu partijas biedru bažām, ka ar "Mareka Segliņa ievēlēšanu vēl var būt sarežģījumi", jo gaisā virmojot sajūta, ka viņa kļūšanai par līderi varētu tikt veikta arī neafišēta pretdarbība. Jāatgādina, ka M.Segliņš agrāk ir uzsvēris: Tautas partijā būs spēkā tikai tie lēmumi, kas tiks pieņemti valdē, un, viņš uzklausīs katru, bet "es neklausīšu ne Šķēlem, ne Lembergam". M.Segliņš arī uzskata, ka tikai visi kopā TP biedri varēs atgūt partijas popularitāti.

Tautas partijai ir bijis raksturīgi pārsteigt sabiedrību, pēc ilgām diskusijām par vienu kandidātu pēkšņi uz amatu izvirzot citu, kā, piemēram, tas notika Valsts prezidenta vēlēšanu laikā, kad TP izvirzīja Māri Riekstiņu, bet tad viņš tika nostādīts fakta priekšā, ka jau vairākas nedēļas tikusi gatavota Valda Zatlera ievēlēšana šajā amatā. Pirms sešiem gadiem par Andra Šķēles atkāpšanos no TP priekšsēdētāja amata lielākā daļa TP biedru uzzināja kongresa dienā. M.Segliņš jau ir pateicis, ka ievēlēšanas gadījumā viņš valdē neaicinās nevienu bijušo priekšsēdētāju un, tāpat kā Andris Šķēle un Atis Slakteris līdz šim, arī A.Kalvītis pēc kongresa tās darbā piedalītos tikai ar padomdevēja tiesībām. Līdzīgs statuss, iespējams, valdē būtu arī vēlēšanu kampaņas vadītājam Gundaram Bērziņam.

TP nodaļās ir sākušās sapulces, kurās tiek lemts arī par nākamo priekšsēdētāju. Iekšlietu ministram M.Segliņam atbalstu jau izteikusi Saeimas frakcija, Rīgas nodaļa. Šonedēļ pēc tikšanās ar M.Segliņu oficiāli viņu atbalstījusi arī Talsu nodaļa. Talsu mērs Aivars Lācarus Dienai kandidātu novērtēja kā cerīgu, jo viņš ir parādījis kompetenci svarīgos jautājumos, piemēram, par budžetu. Patīkams esot M.Segliņa piedāvājums gan valdē, gan arī ministrijās aicināt "jaunas sejas", norādīja A.Lācarus. Taču pirmās ziņas no diskusijām TP nodaļās, liecina, ka tajās ir arī citi viedokļi par to, kam vajadzētu vadīt partiju. A.Kalvītis kā savus iespējamos pēctečus bez M.Segliņa, bija nosaucis ārlietu ministru M.Riekstiņu un kultūras ministri Helēnu Demakovu, kuri nodaļās netiekot nominēti. Taču TP biedri reģionos kā priekšsēža kandidātus redz arī TP dibinātāju Andri Šķēli, Saeimas deputātus Māri Kučinski un Oskaru Spurdziņu. Viņi abi gan nepretendē uz partijas vadību un atbalsta par priekšsēdi M.Segliņu, apstiprināja M.Kučinskis. Arī TP valdes locekle Kristiāna Lībane–Šķēle izteikusi "viennozīmīgu atbalstu" M.Segliņam.

A.Šķēles viedokli Dienai uzzināt nav iespējams, bet neoficiāli izskanējis, ka viņš nav izteicis gatavību atkal vadīt partiju. Madonieši izvēli vēl nav izdarījuši, bet Madonas mērs Andrejs Ceļapīters ir viens no tiem, kurš uzskata — A.Šķēlem ir jānāk atpakaļ. "Viņam ir pieredze, autoritāte partijā. Es personīgi viņu redzu kā kandidātu," sacīja A.Ceļapīters. Viņaprāt, arī M.Segliņš būtu labs priekšsēdis, taču līdera posteni ir grūti savienot ar darbu valdībā — vēl jo vairāk priekšvēlēšanu laikā. M.Segliņš Dienai ir pieļāvis iespēju pāris mēnešus pēc ievēlēšanas, ja tas notiks, aiziet no darba valdībā. Politiķis jau tagad jūtot, ka no viņa braucieniem pa reģioniem ciešot Iekšlietu ministrija. Jau ziņots, ka valdībā var notikt posteņu pārdale saistībā ar varbūtējo īpašu uzdevumu ministru sekretariātu likvidēšanu. TP nevienu amatu nezaudē, bet ir aicinājusi izmaiņas skatīt "pa visu laukumu", kas nozīmē iespējamās izmaiņas arī TP ministru komandā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas