Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ja Šlesers kandidēs uz Rīgas mēra amatu, par satiksmes ministru LPP/LC varētu virzīt Aizbaltu

Ja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers pamestu satiksmes ministra amatu un partija viņu virzītu par Rīgas mēru, viņa vietā ministra pienākumus varētu uzticēt pašreizējam Saeimas deputātam un LPP/LC ģenerālsekretāram Vitālijam Aizbaltam.

LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš aģentūrai BNS atzina - ja tiešām Šlesers izšķirsies par kandidēšanu un partija viņu virzīs Rīgas mēra amatam, citu partijas biedru rindās nebūšot problēmu atrast citiem pieņemamu un cienīgu satiksmes ministru.

Viens no pretendentiem varētu būt Aizbalts, kas pašlaik pilda arī parlamentārā sekretāra pienākumus Satiksmes ministrijā un atbildīgu amatu partijā - viņam ir pieredze gan valsts, gan pašvaldību darbā.

Tomēr, ja būtu nepieciešams, arī neskarot Saeimas frakciju, LPP/LC savās rindās varētu atrast arī citus pretendentus, pret ko ne koalīcijas partneriem, ne sabiedrībai nebūtu iebildumu.

Bērziņš gan arī uzsvēra - pagaidām partijā par šo jautājumu neesot lemts.

Aizbalts 9.Saeimā ievēlēts no Latgales vēlēšanu apgabala. Deputāts Saeimā darbojas Publisko izdevumu un revīzijas un Tautsaimniecības komisijā, kā arī Enerģētikas un Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izstrādes apakškomisijās. LPP/LC pārstāvis iekļauts arī 16 parlamentārās sadarbības grupās ar citām valstīm.

Jau vēstīts, ka satiksmes ministrs un LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Šlesers jau vairākkārt izteicies, ka varētu pretendēt uz Rīgas mēra amatu. Viņš iepriekš arī uzsvēris - tiem partijas biedriem, kas vēlas izpelnīties šo godu, jāpierāda sevi ar darbiem un jābūt aktīviem, lai cilvēki viņu pazītu un zinātu, par ko balso.

Savukārt šonedēļ intervijā "Latvijas Avīzei" Šlesers norādījis: "Es neizslēdzu iespēju, ka es varētu pieņemt lēmumu kandidēt, jo redzu, ka Rīga asiņo un neizmanto visas iespējas."

Viņa partijas biedri gan pagaidām uzsver - tā ir paša ministra vēlme, nevis LPP/LC lēmums, tomēr arī partija viņu varētu atbalstīt. Turklāt tādējādi tiekot aktivizēti arī citi iespējamie LPP/LC Rīgas mēra amata kandidāti un vērota partiju reakcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Šlesera teikto par kandidēšanu uz Rīgas mēra amatu saista ar vēlmi izraisīt reakciju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas