Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jakāns sācis strādāt FM, viņš esot vienīgais darbinieks departamentā

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns sācis pildīt Finanšu ministrijas (FM) Muitas un nodokļu politikas administrēšanas departamenta vadītāja amatu. To portālam _db.lv _apstiprināja FM Komunikācijas nodaļā.

Par Dz.Jakāna pārcelšanu jaunajā amatā valdība vienojās 2.februārī. Toreiz izskanēja informācija, ka Dz.Jakāns savu amata maiņu varētu apstrīdēt tiesā.

Jaunajā amatā Dz.Jakāna tiešais priekšnieks ir FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Pats Dz.Jakāns LETA pastāstīja, ka viņam jānodod līdzšinējās lietas saistībā ar VID un jāsāk iepazīties ar jaunā departamenta reglamentiem un amata aprakstiem. Pagaidām gan neviena cita darbinieka departamentā neesot un Dz.Jakānam neesot zināms, cik daudz īsti darbinieku viņa pakļautībā strādāšot. Rīkojumā esot noteikts, ka šis departaments jāizveido līdz 15.martam.

Kā informēja Dz.Jakāns, otrdien, 16.februārī, viņš saņēmis finanšu ministra Einara Repšes (JL) vēstuli, kas datēta ar 21.janvāri un kurā tiekot lūgts izteikt viedokli par jauno amatu.

Dz.Jakāns gan norādīja, ka pats departaments oficiāli izveidots un viņa rotācija valdībā atbalstīta tikai pēc vēstules nosūtīšanas datuma. Tāpēc jau piektdien ierēdnis oficiāli atbildēšot, ka nepiekrīt šādai rotācijai, jo to uzskata par nelikumīgu ar pieļautiem vairākiem būtiskiem pārkāpumiem.

Saņemot šādu noliedzošu atbildi par rotāciju, E.Repšem jau nāksies izlemt, kā tālāk rīkoties šajā situācijā.

Iepriekš Dz.Jakāna alga jaunajā amatā bija paredzēta 1715 lati, bet pēc piemērotā disciplinārsoda - 20% samazinājuma - viņš varētu saņemt 1372 latus.

Jau vēstīts, ka pirms rotācijas Dz.Jakāns no amata tika atstādināts. Finanšu ministrs E.Repše paziņoja, ka VID ģenerāldirektors apzināti atsakās pildīt viņa rīkojumus. Dz.Jakāns viņam izvirzītos pārmetumus noliedza. Pret Dz.Jakānu tika ierosinātas vairākas disciplinārlietas, kuras E.Repše ir nolēmis personīgi izskatīt tuvākajā laikā arī tagad, kad Dz.Jakāna tiešais priekšnieks ir M.Bičevskis.

(pievienota 3.-8.rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas