Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jānis Romanovskis: maksimāli jāizmanto ES nauda, jāpārskata nodokļu likumi

Persikam nevar griezt tikai mīkstumu — agri vai vēlu atduras pret kauliņu. Tāpat ir ar budžeta lāpīšanas stratēģiju — agri vai vēlu tā sevi izsmeļ, tāpēc soli pa solim jāveic izmaiņas nodokļu sistēmā, jāveicina nodarbinātība un eksports.

Viens no maniem ieteikumiem ir maksimāli izmantot ES struktūrfondu līdzekļus — samazināt sarežģīto un laikietilpīgo birokrātiju naudas saņemšanai un izmaksāt 35% avansu uzņēmumiem. Tas palielinātu naudas apriti valstī un pozitīvi atsauktos uz nodarbinātību un nodokļu ieņēmumiem valsts budžetā.

Nākamais — nodarbinātības palielināšana caur valsts iniciētiem, sabiedriski nepieciešamiem vai ilgtermiņa investīciju projektiem. Liela bezdarba apstākļos cilvēki būtu gatavi strādāt par salīdzinoši zemākām algām, un valsts varētu īstenot projektus par mazākām izmaksām.

Paskatoties uz mūsu kaimiņiem, gandrīz visi, izņemot Lietuvu un Igauniju, savas nacionālās valūtas ir devalvējuši, un līdz ar to mums ir grūtāk konkurēt. Lai palielinātu Latvijas eksporta spēju, visticamāk, arī mums būs jāiet kaimiņu pēdās.

Nepieciešams pārskatīt nodokļu likumus un mainīt nodokļu maksāšanas kārtību, tajā skaitā uzņēmumu ienākumu nodokļa avansa maksājumiem, tādējādi palielinātos uzņēmumu apgrozāmie līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas