Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jāņu dienā mediķiem nācies palīdzēt iereibušajiem; iespējams, pirmais sēņu upuris

Arī Jāņu dienā mediķiem nācies glābt vairākus cilvēkus stiprā reibumā, tostarp 15 gadus vecu pusaudzi, steigties palīgā pusotru gadu vecam bērnam, kurš iedzēris degšķidrumu, kā arī nogādāt slimnīcā vairākus pacientus ar Līgo naktī gūtām traumām. Reģistrēts arī pirmais gadījums, kad, iespējams, pie saindēšanās vainojamas sēnes.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša informēja, ka pagājusī diennakts, salīdzinot ar Līgo vakaru un nakti, bijusi mierīgāka, tomēr izsaukumu mediķiem vienalga nav trūcis un atsevišķas traumas joprojām saistītas ar svētku svinēšanu un brīvdienām.

Tā ātrā palīdzība steigusies pie vairākiem cilvēkiem, kuri smagi saindējušies ar alkoholu, tostarp slimnīcā nogādāts arī 15 gadus vecs pusaudzis un palīdzība sniega arī 18 gadus vecam jaunietim.

Tāpat vairāki cilvēki, kuri Līgo vakarā guvuši nopietnus apdegumus, mediķu palīdzību stiprā reibuma vai citu iemeslu dēļ nav lūguši pašā Līgo vakarā, bet gan tikai nākamajā dienā. Tā Rīgas reģionā mediķi ceturtdien palīdzību snieguši 50 gadus vecam vīrietim, kurš, lejot ugunskurā benzīnu, guvis otrās pakāpes sejas un plaukstu apdegumus. Savukārt 25 gadus veca sieviete Līgo vakarā reibumā iekritusi ugunskurā, nopietni apdedzinot vēderu. Arī viņa pie mediķiem pēc palīdzības vērsusies tikai ceturtdien.

Jāņu dienā cietis arī pusotru gadu vecs bērns, kurš iedzēris degšķidrumu. Bērns patlaban nogādāts slimnīcā.

Joprojām turpinās arī dažādi sadzīves ķīviņi starp iereibušiem cilvēkiem, tostarp Vidzemes reģionā kāda sieviete reibumā ceturtdien sadūrusi vīru.

Tāpat reģistrēta arī pirmā saindēšanās, kad vainīgas, iespējams, bijušas sēnes. Proti, slikti palicis kādam 31 gadus vecam vīrietim, kurš ēdis no bērzlapēm ceptas sēņu karbonādes. Bukša norādīja, ka cilvēki pamazām sāk sēņot, tomēr šis ir pirmais gadījums šogad, kad, iespējams, cilvēks ar sēnēm saindējies.

Bukša arī atzina, ka brīvdienās un svētku dienās izsaukumu NMPD vienmēr ir vairāk, kas saistīts ne tikai ar cilvēku izklaidēm, alkohola lietošanu un neuzmanību, bet arī to, ka citi ārsti šajā laikā ir grūtāk pieejami.

(precizēts vārds 4.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Mediķi: cilvēki nemāk svinēt bez alkohola; svētkos arī vairāki gadījumi ar traģiskām sekām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas