Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Jarinovska atgriežas darbā IZM, taču netiek pie darba

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Kristīne Jarinovska pēc mācību atvaļinājuma trešdien atgriezusies darbā IZM, vēsta BNS. Taču, ierodoties ministrijā, viņa secinājusi, ka IZM vadība par valsts sekretāra vietas izpildītāju uz viņas ikgadējā atvaļinājuma laiku ir iecēlusi Mareku Gruškevicu.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Agnese Korbe aģentūrai BNS pastāstīja, ka, pamatojoties uz Jarinovskas pieprasījumu, viņai no 25.oktobra līdz 21.novembrim ir piešķirts ikgadējais atvaļinājums. "Viņa vairākkārt ir rakstījusi iesniegumus ar pieprasījumu piešķirt ikgadējo atvaļinājumu un uz tā pamata arī viņai to piešķīrām," norāda Korbe. Savukārt Jarinovska aģentūrai BNS sacīja, ka nav tādu atvaļinājumu lūgusi un vēlas atsākt darbu IZM. "No IZM puses tas ir asprātīgs veids, kā atturēt mani no darba, aizsūtot piespiedu atvaļinājumā," norādīja Jarinovska. Viņa plāno atvaļinājuma piešķiršanu apstrīdēt un cer, ka jau tuvākajā laikā varēs atsākt pildīt savus pienākumus IZM. Jau ziņots, ka Jarinovsku augusta sākumā uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināja izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS). Pret Jarinovsku tika ierosinātas divas disciplinārlietas - par pilnvaru pārsniegšanu un par nepiedienīgu izturēšanos ārpus valsts civildienesta, sniedzot rakstus un intervijas medijos, kuros paudusi patiesībai it kā neatbilstošu un diskreditējošu informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas