Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jāsteidz ziņot VID par pērniem ienākumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
vajadzeja jau apskaidrot, pie kadiem apstakljioem LV pilsonis nodoklju izpratne nekads vis rezidents LV nesanak:):) te tik par IE un UK sapnjo:)
nesapratu
n
Kāpēc jāpiemaksā un pēc kādiem kritērijiem pārrēķina proporcijas starp algu un autoratlīdzību, un KĀPĒC pārrēķina?????
otra puse
o
"Pērn gūtie ienākumi jādeklarē arī personām, kas saņēmuši darba algu un arī autoratlīdzības, kas pērn pārsniedza kopumā 600 latu." Šis pukts ir reāli debīls.
eko
e
Es arī nesapratu par to autoratlīdzību. Kā var aprēķināt ar atpakaļejošu datumu??
s
s
"Pērn gūtie ienākumi jādeklarē arī personām, kas saņēmuši darba algu un arī autoratlīdzības, kas pērn pārsniedza kopumā 600 latu. Kā norāda G. Kauliņa, lai arī nodokļi no šiem maksājumiem ir ieturēti, deklarācija jāsniedz, jo ir noteikts, ka šādos gadījumos attaisnotajiem izdevumiem ir jāpārrēķina proporcija un attiecīgi jāpārrēķina arī budžetā maksājamā nodokļa apmērs. Parasti nodoklis ir jāpiemaksā, teica G. Kauliņa, norādot, ka par 2010. gadu šādos gadījumos deklarācija vairs nebūs jāsniedz, jo, ja pērn algai piemērota 23% IIN likme, bet autoratlīdzībām - 15% likme, tad šogad likme ir vienādota - 26% apmērā. Lūk šo es nesaprotu - kas man vēl jāpiemaksā, ja likumā noteiktie 15% jau ir samaksāti? Iekasēsim piķi ar atpakaļejošu datumu, vai?
labojums
l
teikts "Deklarācija jāiesniedz arī personām, kas guvušas ienākumus ārvalstīs. Šī norma attiecas arī uz Lielbritānijā un Īrijā dzīvojošajiem un strādājošajiem Latvijas iedzīvotājiem" Ja cilvēks vairāk nekā 183 dienas no kalendāra gada uzturas tanīs ārzemēs, kur stradaa (seviķis tie, kas jau gadiem ilgu dzīvo Īrijā , Liebritānijā uc) - un jau ir nomaksājušī nodokļu tur tad viņi skaitāš nodokļu maksātāji tanī valstī, kurā dzīvo un strādā, nevis Latvijā (ja vien to īpašu nepiesaka, ka nodokļu smaksa tikai Latvijā, skaitas nodokļu rezidents). Jo sīsnī gadījuma viņi nav uzskatāmi par Latviajs rezidentiem, tāpēc vēl papildus nodokļi VID nav jāmaksā. Un no pilsonības tāpec arī nav jaatsakās :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas