Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jau vairākus mēnešus partiju kasēs "svilpo vējš"

Pagājušajā mēnesī, tāpat kā arī vairākus iepriekšējos, partiju kases bijušas visai tukšas, dažās no tām jau mēnešiem "svilpo vējš", secināms no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja apkopotās informācijas par dāvinājumiem un ziedojumiem politiskajām organizācijām.

Septembrī neviens santīms nav ziedots Tautas partijai, partijai "Saskaņas centrs" un Latvijas Zaļai partijai, arī pārējo partiju kasēs naudas plūsma, salīdzinot ar laiku šovasar pirms pašvaldību un Eiropas parlamenta vēlēšanām, ir visai niecīga.

Vislielākos ziedojumus septembrī saņēmusi Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, kurai saziedoti 19 839 lati. Vislielākais ziedojums šai partijai bijis no vairāku nekustamo īpašumu attīstītāja Sergeja Degiļa - 9000 latu, no Dinas Zaķītes - 5000 latu un Marikas Treines-Glazeres - 3000 latu.

Otrajā vietā ziedojumu apmēra ziņā septembrī ierindojas partija "Jaunais laiks", kurai ziedots 7041 lats. No tiem lielākās naudas summas ienākušas no Meldras Zdanovskas - 3000 latu, bet 200 latu ziedojusi Žanna Dolženko.

Savukārt trešajā vietā pagājušajā mēnesī ir Tautas saskaņas partija, kurai ziedoti 6150 lati. Jurijs Mačuļskis partijai ziedojis 3500 latus, bet katrs pa 1000 latiem - apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins un Gaļina Vitenko.

Politisko organizāciju apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" septembrī saziedoti 3145 lati, no tiem lielākais ziedojums - 2000 latu - bijis no partijas koordinatora Daugavpilī Jevgēnija Drobota.

Vienu, bet visai lielu - 3000 latu - ziedojumu pagājušajā mēnesī saņēma apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, ko partijai ziedojusi Veronika Briede.

Centriskajai partijai Latvijas Zemnieku savienība septembrī ziedoti 1500 lati, no tiem 1000 latu saņemti no izglītības un zinātnes ministres biroja vadītājas Ineses Matvejevas, bet 500 latu no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa. ZZS septembrī ziedojumos vien saņēmusi 550 latu.

Partijai "Pilsoniskā savienība" septembrī ziedoti 1345 lati, no tiem 545 latu ziedojis Aivars Rosickis, bet 300 latu - Eiropas Parlamenta deputāta Ģirts Valda Kristovska palīdze Baiba Sējāne. Šie ir lielākie ziedotāji, pārējo ziedojumu apmēri bija krietni mazāki.

Partijai "LPP/LC" septembrī ziedoti 500 latu, un tie saņemti no Anda Kārkliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas