Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunais laiks par Saeimas sēdes kavējumu min politiskus iemeslus

Saeimas prezidijs pirmdien pieņēma zināšanai vairāk nekā desmit Jaunā laika deputātu iesniegumus par kavējumu 6.augusta Saeimas ārkārtas sesijā, kas bija sasaukta pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera iniciatīvas un, kuras darba kārtībā bija Valsts prezidenta uzruna Saeimā, ko JL deputāti bija noskatījušies Saeimas iekšējā televīzijā.

Jāatgādina, ka deputāti uz sēdi neieradās, jo protestēja pret to, ka pēc Valsts prezidenta uzrunas Saeimā nebūs debašu.

Iesniegumā prezidijam viņi informē,  ka nav ieradušies uz sēdi, lai "vērstu sabiedrības uzmanību uz demokrātijas pārkāpumiem mūsu parlamentā un to, ka patiesībā koalīcija joprojām ignorē Latvijas tautu".

Saeimas sekretāra biedrs Andrejs Klementjevs (SC) Dienu informēja, ka ārkārtas sesijas iepriekš nevar paredzēt, tāpēc prezidijs tikai lūdz informēt deputātus par to kavējumu iemesliem, lai pieņemtu šo informāciju zināšanai, bet nelemj par to, vai kavējums ir, vai nav attaisnojams.

Bez Jaunā laika deputātiem sēdi bija kavējuši arī deputāti Jānis Eglītis (TP), Vitālijs Aizbalts (LPP/LC), kā arī TP līderis Aigars Kalvītis, kas iesniegumā norādījis, ka atradies ārpus valsts. Zināms, ka, uz īsu brīdi ieradies Latvijā un pagājušās nedēļas nogalē piedalījies kādā partijas pasākumā Gulbenes rajonā, A.Kalvītis atkal ir atstājis valsti, lai šoreiz dotos uz ASV. Pirms tam viņš vēroja olimpiskās spēles Pekinā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas