Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Jaunais laiks skatīšanai Saeimā iesniedz Tiesu izpildītāju administrācijas likumprojektu

Partija Jaunais laiks (JL) izskatīšanai Saeimā iesniegusi Tieslietu ministrijas izstrādāto Tiesu izpildītāju administrācijas likumprojektu, kas paredz reorganizēt zvērinātu tiesu izpildītāju institūtu, tā vietā radot valsts aģentūru- Tiesu izpildītāju administrācija. JL aģentūru BNS informēja, ka likumprojekta mērķis ir panākt, lai personas varētu efektīvi īstenot savas Satversmē ietvertās pamattiesības - aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā, kuru būtiska sastāvdaļa ir tiesas spriedumu izpilde.

Bijusī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa (JL) norāda, ka zvērinātu tiesu izpildītāju institūts savu uzticības kredītu ir izsmēlis. "Sākotnēji labo ideju par spēcīgu un neatkarīgu zvērinātu tiesu izpildītāju institūta izveidi tās īstenošanas laikā neatgriezeniski "sabojājušas" dažu negodīgu cilvēku ambīcijas, alkatība un varaskāre, kas turpina turēt "gūstā" tiesu izpildītāju institūtu," sacīja Āboltiņa, norādot, ka vienīgais reālais risinājums ir tiesu izpildītāju institūta reorganizācija, zvērinātu tiesu izpildītāju institūta vietā radot tādu tiesu izpildītāju sistēmu, kas būtu pakļauta daudz stingrākai valsts kontrolei.

Latvijā kopš 2003.gada 1.janvāra tiesas un citu institūciju nolēmumu izpildi nodrošina neatkarīgi, zvērināti tiesu izpildītāji atbilstoši Tiesu izpildītāju likumam un Civilprocesa likumam, tomēr pēc triju gadu darbības JL secinājusi, ka zvērināti tiesu izpildītāji nespēj nodrošināt tiesas un citu institūciju nolēmumu izpildi. Saeima ceturtdien lems, vai nodot komisijām JL iesniegto Tiesu izpildītāju administrācijas likumprojektu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas