Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jaunais Maskavas mērs Sobjaņins – Putina tuvs līdzgaitnieks

Krievijas galvaspilsētas Maskavas atslēgas turpmāk būs Kremļa lojālista rokās, jo ceturtdien megapoles mērijas deputāti par savu priekšstāvi gandrīz vienbalsīgi apstiprināja Valsts prezidenta Dmitrija Medvedeva izvirzīto Sergeju Sobjaņinu, kurš līdz šim pildīja premjerministra Vladimira Putina vietnieka un viņa biroja vadītāja pienākumus.

S.Sobjaņina nonākšana Maskavas mēra krēslā liecina, ka turpmāk galvaspilsētas politiskā dzīve noritēs ciešā sasaistē ar Kremli, kas bija grūtāk realizējams laikā, kad lielpilsētu vadīja odiozais «brīvdomātājs» Jurijs Lužkovs, kura 18 gadu ilgā valdīšana beidzās pagājušajā mēnesī pēc D.Medvedeva dekrēta par zaudēto uzticību.Jau pirms ceturtdien notikušā balsojuma bija skaidrs, ka S.Sobjaņinam nebūs problēmu tikt apstiprinātam ietekmīgajā amatā. Tā arī notika, jo par viņu nobalsoja 32 no 35 Maskavas domes deputātiem. Par saviem pirmajiem izpildāmajiem uzdevumiem S.Sobjaņins nosaucis plaši izplatītās korupcijas apkarošanu Maskavas birokrātiskajā aparātā un milzīgo transporta problēmu risināšanu.Vairāk par jauno Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu lasiet piektdienas Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas