Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jaunais veselības ministrs: sabiedrībai jāzina, kā slimnīcas tērē naudu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pacients
p
Slimnīcas taisa ciet, nu jau būs vairāk par 10,jo ja jau viņas tagad strādā tikai ar ceturto daļu no agrākā personāla, tad jau viņa nav pilnvērtīga slimnīca, bet kāpēc nesamazina studentu skaitu, uzņemot rudenī med, fakultātē. Viena ārsta sagat. valstij izmaksājot 80000 eiro.Ja nevar nodrošināt ar darbu Latvijā.
Iesaliņš
I
Sabiedrībai jāzina, kā slimnīcas tērē naudu un arī kāpēc Latvijā, tās paša zāles kas Anglijā, maksā 2x vairāk ???
vilis
v
Visnotaļ atbalstāma iniciatīva.
bārda
b
Klausies manos vārdos, neskaties uz maniem darbiem.
Ieva
I
Gita pareizi teica. Pacienta pienākums ir laikā vērsties pie ārsta, un darīt ko ārsts liek. Sākot no izmeklējumiem līdz pat dzīvesveidam. Problēma tā, ka ārstam tagad nereti atliek teikt, lai slimnieks stājas rindā.
Ieva
I
Nē, protams, rietumos, piemēram, izskaitļoja, ka 70% visu pārstādīto nieru tiek pārstādītas II tipa diabēta dēļ, un labi zināms, ka, ja būsi kustīgs un mērens ēšanā, tad II tipa diabētu dabūt ir nu ļoti, ļoti grūti, īpaši baltās rases cilvēkam (tiesa ir arī tādi, kas iedzimtu faktoru dēļ diabētu iespējams dabūs, lai kā censtos). Vai, piemēram, pīpošana: dakterīši min dažādus skaitļus, jo acīm redzot vieni smēķētājus diabētiķus pieskaita, otri ne, taču izskatās, ka vairums kāju tiek zaudētas tieši smēķēšanas dēļ. Un ja paskata, cik darba un naudas ir jāiegulda, lai vismaz daļu kāju saglābtu.... Vārdu sakot iespējas samazināt valsts izdevumus ir, izņemot vienu un ļoti svarīgu: laikā griezties pie ārsta, jo pie vairuma ārstu jāgaida mēnešiem ilgi, par izmeklējumiem nemaz nerunājot....Un tas nekas, ka slimība tiek ielaista vai cilvēks vispār nonāk ārstu rokās kā neatliekami ārstējams....
patiesība
p
Kļibā pīļe, Misters Pedsšķēle,politiķis bez portfeļa un autoritātes Saeimā,savas uzstāšanās laikā tribīnē,man izskatījās,ka viņam būtu jāsūta vēstulīte ar uzaicinājumu uz veselības aprūpes iestādes apmeklējumiem.To protams būtu jādara viņa ģimenes ārstam.Bez viņa,vēl daudziem būtu vairāk jārunājās ar ārstiem vai psiholoģiem,slimības nevajag ielaist.Pilnīgi piekrītu Zojai Monrozai.
cony
c
Ministrs Bārzdiņa kungs ir aktīvs,atklāts un profesionāls no pirmās darba dienas veselības saglabāšanas un uzlabošanas nozarē.Patīk viņa domāšanas un sapratnes līmenis.Katrs mēs varam ievērojami samazināt veselības sniedzēju jeb budzeta izdevumus.Sena paruna saka,ja pieri turēsi vēsumā un kājas apausi silti,tad ārsti bagāti nepaliks.Piekopjot sirdi un imunitāti stiprinošus panēmienus arī es pats jau 4.gadus neesmu bijis vizītē pie ārsta ,man iet jau 73 dzīvības gads,bet drīzumā būs jāaiziet,jāuztaisa holesterīna,cukura analīzes un jāaprunājās ko vēl cilvēks var darīt, lai uzturētu līmeni savu veselību.Visiem tagad taču jau zināms,ka jāēd nevis ar muti,bet ar galvu,tāpat veselība jāsaglabā ar minimālu ārstu,medikamentu izmantošanu,bet galvenokārt ar savas galvas palīdzību.
Gita
G
Pilnīgi garām. Mani, kā pacientu galīgi neinteresē, kā slimnīca tērē naudu! Mani interesē, lai slimnīcā mani izārstētu!
Zoja Monroza
Z
Svešs cilvēks ir svešs, tāpēc uzmanīgi vēroju Bārzdiņa kunga seju, grimases; mēģināju uztaustīt, kas viņa dvēselē. Skaidrs, viņš šķietas savādāks kā kobrveidīgā Rozentāle, jeb dziļi samaitātais, degradētais, plēsīgam putnam līdzīgais un ļoti nepievilcīgais Eglītis, un tāpēc cerēsim, ka Bārzdiņa kunga personā iegūsim cilvēku, kas saprot, ka galvenais virs zemes- būt godīgam. Atklātība un "skaidri papīri" ir solis pretī tam. Tas, ka iespējams šā cilvēka sejā skatīties, šīs cerības dara vēl stiprākas. Vajag tik maz - sapratne, ka manta un bagātība degradē cilvēku un godīga sirds, kas patiesi mīl savu dzimteni, un pozitīvas pārmaiņas nebūs vairs tikai vīzija.
Ieva
I
Bet jau pašreiz cirkulējošās idejas liecina, ka ministrija vienkārši grib noslēpties aiz "ļaunajām" slimnīcām, jo, piemēram, pārtēriņš neatliekamajā palīdzībā (tas nekas, ka slimnieku, turklāt smagu, ir tik, cik ir)....Un kur nu vēl jauninājums: piespiest ģimenes ārstu vērtēt, kuram speciālista ieteiktais izmeklējums vajadzīgs, bet kurš iztiks...! Būtu tad vismaz statistiku sastādījuši par to, cik kuram ārstam ir hronisko slimnieku, jo vecums jau nav nekāds kritērijs!
Ieva
I
Sākt vajag ar valsti, konkrēti ministriju, nauda jāpiešķir nevis metot kauliņus, rakājoties pa nokauta jēra iekšām, vai ko nu viņi dara nosakot realitātei neatbilstošu summu, bet vienreiz jāliek tie ministrijas statistiķi pie darba, lai piemet, cik naudas reāli izies, ņemot vērā hronisko slimnieku skaitu (gan regulārā, gan akūtā aprūpe), kā arī akūto gadījumu un traumu statistiku! Tāpat nekaitētu painteresēties par nodrošinājumu ar diagnostisko aparatūru- lai cilvēkam, piemēram, nevajadzētu gaidīt garum garā rindā izmeklējumam uz reti šika aparāta, ja uz mazāk šiku, bet konkrētajā situācijā pietiekamu, rinda ir daudz mazāka (bet informācijas nav...)....UN, KAD MINISTRIJA SPĒS PATEIKT, KA NAUDAS IZDALĪJUSI TIK UN TIK IZMEKLĒJUMIEM, TIK UN TIK KONSULTĀCIJĀM, TIK UN TIK OPERĀCIJĀM, tad lai slimnīcas raksta paskaidrojumus, kāpēc vajag vēl!
tukšas frāzes
t
Sabiedrība tā īsti nemaz nezin, kā tērēja naudu Liepājas slimnīca un ko par to sarqakstīja Valsts kontrole.
Lelle
L
Nevis slimnīcas tērē, bet gan to administrācijas.
ta
t
Labi teikts,!Tik kāda būs realitāte?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas