Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Jaunie "Trīs brāļi"" nepiekrīt VK secinājumiem par koncertzāles izdevumiem

Aģentūra „Jaunie „Trīs brāļi”" nepiekrīt Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā apgalvotajam, ka pērn akustiskās koncertzāles būvniecībai organizatoriskiem darbiem iztērēti nepilni trīs miljoni latu. Aģentūra teic, ka projektam, kas tika uzsākts 2004.gada nogalē, četros gados izlietoti vien 984,7 tūkstoši latu.

"VK vakar publicētajā revīzijas ziņojumā nepilnīgi un līdz ar to maldinoši aprakstīts ne tikai līdzekļu izlietojums Rīgas koncertzāles projektā, bet arī nosacījumi, kas, apzinoties projekta īstenošanai pieejamos finanšu līdzekļus, tika iekļauti koncertzāles ēkas un AB dambja rekonstrukcijas būvprojektēšanas līgumā," uzskata aģentūra.

Aģentūras ieskatā organizatoriskie izdevumi ir - organizēts starptautisks projekta skiču konkurss, izstrādāts teritorijas detālplānojums, sagatavoti projektēšanas uzdevumi kā ēkas un AB dambja rekonstrukcijas, tā akustikas projektētājiem, kā arī organizētas projekta publiskās apspriešanas, apmaksāta AB dambja nomas maksa un uzturēšana, iepirkti neatkarīgu transporta risinājumu plānošanas un citu ekspertu pakalpojumi un segtas ar projekta publicitāti saistītās izmaksas, piemēram, sagatavota trīsdimensiju vizualizācijas filma, kas, nolūkā sniegt priekšstatu par Daugavas kreisā krasta attīstību, regulāri demonstrēta kā Latvijā, tā ārvalstīs, nodrošinot Rīgas koncertzāles projektam starptautisku atpazīstamību.

Rīgas koncertzāles projekta īstenošanai 2005.gadā tika piešķirti 7 miljoni latu no privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem. VK norādījusi, ka pagājušā gada beigās projektam atlikuši aptuveni 4 miljoni latu, bet līgumā, ko valsts aģentūra „Jaunie „Trīs brāļi”” bija noslēgusi ar arhitekta Anda Sīļa vadīto arhitektu biroju „AB.SZK” par koncertzāles būvprojekta izstrādi, uzņemtas saistības par nepilniem astoņiem miljoniem - tātad aģentūra uzņēmusies ilgtermiņa saistības par aptuveni 4 miljoniem vairāk nekā ir pieejami finanšu resursi.

„Jaunie „Trīs brāļi”” norāda, ka līgumu bija plānots dalīt divos posmos – pirmajā izstrādāt koncertzāles ēkas skiču projektu, AB dambja rekonstrukcijas tehnisko projektu un metus Āgenskalna līča šķērsojumiem, bet otrajā posmā izgatavot Rīgas koncertzāles ēkas tehnisko projektu. "Noslēdzot līgumu, valsts aģentūra „Jaunie „Trīs brāļi”” uzņēmās apmaksāt tikai projektēšanas pirmā posma darbus (LVL 3,133,079, bez PVN), savukārt projektēšanas otrā posma uzsākšana un šo darbu apmaksa (LVL 3,635,818, bez PVN) līgumā bija paredzēta tikai pēc atsevišķa lēmuma par Rīgas koncertzāles projekta īstenošanu, tai skaitā finansējuma modeļiem (publiskā un privātā partnerība, Eiropas Savienības līdzekļu piesaiste, privatizācijas ieņēmumi u.c.)," norāda aģentūra. Tāpēc tā neuzskata, ka būtu uzņēmusies saistības, kas pārsniedz tās pieejamos finanšu resursus.

Ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju, šī gada 3.aprīlī valsts aģentūras „Jaunie „Trīs brāļi”” noslēgtais līgums ar arhitekta Anda Sīļa biroju „AB.SZK” par Rīgas koncertzāles būvprojektēšanu tika izbeigts, valstij neradot nekādus finansiālus zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas