Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jauniešu Ministru prezidents: Pirmais solis

Sveicināti cienījamie diena.lv lasītāji. Šajā ierakstā vēlos pastāstīt nedaudz par to, kāpēc iesaistījos projektā Jauniešu Ministru kabinets (turpmāk – JMK), kā es to uztveru un kādi ir mani mērķi turpmākajām 10 nedēļām.

Par projektu uzzināju Latvijas Jaunatnes padomes mājas lapā vienā no pirmajām konkursa izsludināšanas dienām. Izlasīju... nodomāju, ka tā ir interesanta ideja, bet pieteikumu uzreiz neaizsūtīju, jo, kā tas mums visiem bieži mēdz būt, bija daudz dažādas lietas, vietas un sīkumi, kas patērē vienā dienā pieejamo laiku. Lēmumu par pieteikšanos šim projektam galu galā pieņēmu, tāpēc, ka tā mērķis un ideja – veicināt Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos sabiedriskajos un politiskajos procesos – bija man saistoša, turklāt tā ir izdevība parādīt, ka neesmu vienaldzīgs pret to, kas notiek mūsu valstī.

Jāatzīst, ka komunikācija ar sabiedrību par šī projekta mērķiem un uzdevumiem nav līdz galam bijusi pietiekami skaidra. Mēs esam vienkārši jaunieši (studenti, skolēni), kuri, pirmkārt, vēlas labāk izprast to, kādā veidā norisinās politiskie un lēmumu pieņemšanas procesi valstī, otrkārt, veicināt Latvijas iedzīvotāju sabiedrisko un politisko līdzdalību, un, treškārt, piedāvāt savas idejas un skatījumu, ko vajadzētu uzlabot valsts pārvaldē. Mēs neesam valsts glābēji. Mēs neesam valdības padomdevēji. Mēs, īstenojot šo projektu, parādām, ka mēs vēlamies iesaistīties un līdzdarboties valsts veidošanā, kā arī – aicinām to darīt arī citus. Fakts, ka uz JMK konkursu pieteicās tikai 102 jaunieši neliecina par augstu līdzdalību, kam var būt vairāki iemesli. Es ceru, ka šis projekts "iekustinās" tos cilvēkus, kuri vēlas kaut kā ietekmēt valstī notiekošo, kuriem ir savi ierosinājumi, taču kuri līdz šim vēl nav spēruši to pirmo nozīmīgo soli, ar kuru varētu sniegt savu ieguldījumu valsts, sabiedrības un arī savā labā.

Mani personīgie mērķi šīm 10 nedēļām vairāk saistās ar sabiedrības līdzdalības veicināšanu, informējot Jūs par iespējām un formām kā to izdarīt. Protams, publicēšu arī savus priekšlikumus, kas attieksies uz lielāka vai mazāka mēroga izmaiņām valsts pārvaldē. Aicinu Jūs izteikt savus ierosinājumus gan pa e-pastu: [email protected], gan arī tiekoties (par tikšanās vietu/laiku arī varam vienoties elektroniski). Mana pārliecība ir – cilvēku sadarbībā ir tā enerģija, kura palīdzēs pārvarēt jebkurus izaicinājumus.

P.S. Biežāk uzdotie jautājumi par Jauniešu Ministru kabinetu:

http://www.diena.lv/lat/politics/jauniesu_mk/biezak-uzdotie-jautajumi-par-jauniesu-ministru-kabinetu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas