Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jaunietis – tikai izkārtne!

Strauji tuvojas pašvaldību vēlēšanas un šķiet, ka uz katru no aptuveni 2000 pašvaldību deputātu vietām kandidē 6 cilvēki, tātad kopumā vēlēšanās kandidē rekordliels skaits cilvēku – 12’000. No vienas puses tas ir ļoti pozitīvi,  jo liecina par cilvēku ieinteresētību savu pašvaldību attīstībā, bet no otras puses – vai visiem šiem cilvēkiem ir nepieciešamās zināšanas par to, kas tad īsti ir jādara pašvaldībām?

Gribētu ar Jums padalīties savā pieredzē. Daudzi mani draugi kandidē dažādās pašvaldībās, turklāt no dažādām partijām, bet diemžēl nākas secināt, ka ne vienmēr jauniešu ielikšana vēlēšanu sarakstā norāda uz to, ka partija domā inovatīvi un ir atvērta jaunām idejām un domām.

Jaunieši norāda, ka viņi sarakstos tiek izmantoti tikai kā izkārtne – lūk, skatieties, mums ir jaunieši, mēs domājam ar skatu nākotnē -, bet realitātē viņiem teikšanas nav vispār vai tā ir tikai simboliska. Kā viens no galvenajiem argumentiem sastrādājoties ar „vecajiem bukiem” ir tas, ka jauniešiem trūkstot pieredze. Jā, zināmā mērā tā ir taisnība, bet kā gan citādi var iegūt pieredzi, ja ne darbojoties un izmēģinot savus spēkus? Bieži vien šādiem cilvēkiem gribas atgādināt par to, kā viņi paši jaunībā cīnījās par pieaugušo atzinību.

Otra ļoti interesanta lieta atgadījās ar mani pašu, kad biju aizbraucis uz savu dzimto pusi, kur notika pilsētas svētki. Kā jau ierasts –  priekšvēlēšanu laikā vairākas partijas reklamē sevi un cer saņemt vēlētāju atbalstu ar bezmaksas dāvaniņām, pīrādziņiem un saldumiem. Izdomāju, ka vēlētos uzzināt kaut ko vairāk par to, ko tad katra no pārstāvētajām partijām piedāvā. Diemžēl tā vietā, lai saņemtu izsmeļošu programmas izklāstu, saņēmu tikai skaistus vārdus par to, cik gan labi būtu bijis, ja arī es būtu konkrētās partijas sarakstā. Žēl, ka partijas tādā veidā cenšas pievilināt sev vēlētājus, bet ar glaimiem vien ir par maz, lai gādātu par pilsētas un novada attīstību.

Secinājums tikai viens – izvērtējiet kārtīgi par ko Jūs domājat balsot, jo tas ir būtiski. 4 gadus ievēlētie deputāti varēs darboties par labu Jūsu pilsētai un novadam vai tieši pretēji, sagraut pēdējās iespējas izķepuroties no krīzes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas